Sommerdagmeny

Sommerdagmeny

Vi har hatt den nydeligste sommerdagen her i dag, og vi har benyttet tiden godt, både til hagearbeid og til sløving med og uten bok og strikketøy i sola på terrassen.  Ut over kvelden ble vi sultne, og jeg lot meg forføre av oppskrifter med bacon i Aftenposten.  Dermed ble det

Kyllingfilet med bacon, salvie og persille.

Først satte jeg stekeovnen på 200 grader, og så krydret jeg filetene med salt og pepper. Deretter la jeg friske blad av salvie og flatpersille på begge sider av fileten og pakket inn i baconskiver, som jeg festet med tannpirkere (de uten smak, for all del  😉  ).  Så brunet jeg filetpakkene i olje i stekepanne til de var gylne og fine. Underveis i bruningen la jeg en god klump med smør i panna, og i smøret la jeg et hvitløksfedd m/skall som jeg hadde gitt en kilevink så skallet sprakk opp litt.  Så øste jeg filetene med blandingen av olje og smør, parfymert med hvitløk, mens jeg snudde dem jevnlig.  Rett før filetene skulle i ovnen tilsatte jeg et par ss med balsamicoeddik i fettet, og øste noen omganger med denne blandingen over kjøttet.  Så satte jeg stekepanna i ovnen i knappe 10 min (de var store, disse filetene, og små fileter vil trenge kortere tid).

Som du ser; filetene ble servert med en enkel salat med vårløk, asparges og tomater + krutonger, og ris.

«Nydelig», var dommen    🙂

Tidligere på kvelden, mens sola fortsatt var framme, og vi befant oss i sommerdrømmen, tok vi like godt desserten. Kjør frosne jordbær + vodka i blenderen på isknuserstilling.  Fordel massen i glass, tilsett litt Sprite eller 7up og rør rundt for å løse opp grøten og gjøre den blandbar. Fyll opp med mer av mineralvannet og nyt gjennom sugerør.  Nam!

2 kommentarer til «Sommerdagmeny»

  1. mmmm Minnes favoritten i Mexico for en del år siden nå. Strawberry Margarita. Tror det var Tequila, masse jordbær, litt sukker og soda. Enkelt og VELDIG godt…Jeg som ikke en gang liker tequila…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *