Kylling med kikerter

Kylling med kikerter

Enda en ny vri på kyllingfilet med tomatisert saus  🙂  Jeg har hermet etter hun som styrer kjøkkenet på Avigo i Lillesand, som lager nydelig mat. Jeg husker dessverre ikke navnet hennes, men maten har satt spor  🙂

Til 2 voksne med skikkelig tom mage brukte jeg:

3 små kyllingfileter

En blanding av malt kummin, malt koriander, garam masala og malt, ekstra hot chili.

Litt olje til steking.

Ca 1/2 liter ferdigkokte kikerter

2 bokser hele, flådde tomater

1 1/2 – 2 gule løk, grovhakket

2-3 fedd hvitløk

litt sukker

litt salt

Ca 1 ss kyllingfond

Ca 1/2 l vann.

Dagen før la jeg kikerter i vann. Så fjernet jeg vannet og kokte kikertene i halvannen time i usaltet vann. Dette er viktig. Kikerter blir harde og ekle hvis man koker dem i saltet vann. Dessuten smaker de veldig godt helt uten krydder, og egner seg svært godt til å knuses i sausen de serveres sammen med.

Videre gjorde jeg slik:
Hvert kyllingbryst ble delt i 4-6 biter, som jeg drysset med krydderblandingen og stekte gylne i olje. Så la jeg kyllingen til side i en bolle, mens jeg fortsatte med sausen.   Først blanket jeg løken i ca 1 ss olje, og tilsatte hakket hvitløk.  Deretter fulgte tomatene, som jeg kuttet grovt med steikespaden, litt sukker (ca. 1/2 ss, tror jeg) og litt salt, kyllingfond og vann, før jeg la kikertene i sausen.  Jeg lot sausen putre litt før jeg la kyllingen på toppen og satte lokk på steikepanna mens jeg kokte broccoli og hakket koriander.

Som du ser er serveringen svært enkel. Kylling og kikert-/tomatsaus oppi en bolle, dryss med friskhakket koriander og legg ved broccoli. Kan fint serveres uten noe annet til, men en brødblings gjør seg sikkert godt.

Vi var skjønt enige om at det smakte veldig godt, så dette skal gjentas  🙂

6 kommentarer til «Kylling med kikerter»

  1. Kikerter er snadder! Du vet kanskje at det finnes en mørk variant som smaker nøtteaktig? Pleide kjøpe den i utenlandske butikker i Oslo. Her har jeg dessverre aldri funnet det.

    1. Nei, det visste jeg ikke. Skal ha øynene med meg neste gang jeg er innom en av «våre nye kjøpmenn» 😀

    1. Ikke her heller, vanligvis. Men, så feildoserte jeg heldigvis noe veldig da jeg la ertene i bløt, og nå har jeg store mengder til nedfrysing i porsjoner 😆 Og, de er myye bedre enn de på boks, som jeg synes er vel klissete og myke.
      Selve sausen og kyllingen tok veldig kort tid å slenge sammen.

  2. Husets Herre synes det er noe uklart om det er ferdigkokte eller ferdig bløtlagte kikerter du bruker. Han forbinder ferdigkokte med «de fra boks» og påstår det ville ha blitt bønnepurré…

  3. Nei, jeg tar utgangspunkt i tørre, som jeg legger til svelling over natta, og deretter koker i halvannen time. De blir møre og med skikkelig bite. Ikkeno’ puré ved dem, men det går helt greit å kræsje dem i sausen. De fra boks er alt for bløte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *