Litt mye squash i kjøkkenhagen?

Litt mye squash i kjøkkenhagen?

Det har i alle fall jeg. Litt i rykk og napp, riktignok, men tidvis noe vanskelig å få brukt alt.  Det samme med tomatene. Særlig ‘Tidlig rød’ bærer rikt og jevnt, og jeg står til stadighet i fare for å måtte kaste. Det vil jeg jo ikke.

I dag ble løsningen denne grønnsaksblandingen som jeg tilberedte i wok, – mest av plassgrunner – det hadde sånn sett gått like greit i stekepanne.

Mengdene blir til dels omtrentlige. Det er sånn med slik mat, – man tar hva man har.

*2 relativt store squash i terninger
*2 løk i tynne skiver
*2 små, røde paprika i tynne     strimler
*1 nepe, skrelt og skåret i terninger
*noen tomater av ass. sort og størrelse, skåret i grove biter.
*2 fedd hvitløk
*1-2 chili
*kinakål

1 ss sukker
pepper og urtesalt

Squashwok2

2 ss olivenolje til steking
Litt soyasaus og en liten skvett flytende kyllingfond.
1 dl vann + 1-2 ss maizennamel

   

Varm oljen i pannen. Tilsett løk og paprika og la steke litt. Tilsett squash, nepe, hvitløk og chili. Salte og pepre.  La steke til squashen begynner å slippe væske. Legg tomatene i pannen og dryss over sukkeret og litt urtesalt til. Bruk sterk varme, og stek til tomat og squash har sluppet så mye væske at det har dannet seg en saus. Tilsett soyasaus og kyllingfond.  Så hakker du kinakål grovt og tilsetter. Fold kålen inn for å gjennomvarme den.  Til slutt tilsettes maizenna utrørt i vann. Bland godt og gi et raskt oppkok. Ta pannen av varmen.

Vi serverte med kyllingbryst som vi grillet og skar i småbiter, og drysset på toppen av grønnsaksblandingen.  Man kan fint servere disse grønnsakene med fisk også, eller som veggisrett.

Squashwok

0 kommentarer til «Litt mye squash i kjøkkenhagen?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *