Kylling i bacon med sitron, kapers og oliven

 

I lunchpausen her om dagen fortalte en kollega så begeistret om en av sine yndlingsretter, at jeg bestemte meg for å forsøke, og det gjorde jeg i går kveld. Det smakte kjempegodt!  Jeg har jo postet mange retter med kylling, og det har en tendens til å bli mye tomat, så det var ekstra velkomment med et forslag helt blottet for de røde.    Lettvint var det også  å lage denne.   Olivenene skulle vært grønne, men jeg hadde bare de brune kalamata-olivnene i hus, og det smakte nydelig, det også.   Jeg kan tenke meg at det også vil være nydelig med noen hele hvitløksfedd rett i marinade/saus, slik at de får bake med og bli milde og deilige.

Slik gjorde jeg.

  • 2 kyllingfileter ble pakket inn i baconstrimler og lagt i ildfast form. Det holdt akkurat med en pakke bacon til disse filetene, som var ganske store.
  • 2 sitroner ble presset over filetene.
  • «rikelig»  med olivenolje ringles over (det må bli opp til hver og en hvor mye det er, men sausen skal jo være sitronsk til slutt, så det avhenger av mengden sitronsaft hvor mye olje du vil bruke)
  • Dryss ønsket mengde kapers og oliven nedi formen.
  • Legg noen rosmarinkvister mellom filetene og nedi sausen.
  • Stikk nedi et par laurbærblader.
  • Dekk til og la stå og trekke smaker i 30-40 min.
  • Inn i ovnen på 200 grader i 30-45 min.
  • OBS! Det er helt unødvendig å tilsette salt!
Jeg anbefaler å bruke ganske mye sitron. Det blir ikke surt, for sitron og olje tar opp i seg salt og aromaer fra bacon,  oliven, kapers og urter, og smaken blir simpelthen guddommelig!  Derfor er det helt klart lurt å ha både ris og brød ved siden av kyllingen, slik at man får med seg absolutt alt  😀

 

 

 

Lettvinn mat,  mer enn god nok til å servere gjester.  Jeg drakk vann til i går, men jeg er ganske sikker på at en hvit vin med bra syre og sødme til å balansere for syre og salt i retten, vil være glimrende til.

Be Sociable, Share!

2 comments to Kylling i bacon med sitron, kapers og oliven

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

august 2012
M T O T F L S
« jul   sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer