Kylling i bacon med sitron, kapers og oliven

Kylling i bacon med sitron, kapers og oliven

 

I lunchpausen her om dagen fortalte en kollega så begeistret om en av sine yndlingsretter, at jeg bestemte meg for å forsøke, og det gjorde jeg i går kveld. Det smakte kjempegodt!  Jeg har jo postet mange retter med kylling, og det har en tendens til å bli mye tomat, så det var ekstra velkomment med et forslag helt blottet for de røde.    Lettvint var det også  å lage denne.   Olivenene skulle vært grønne, men jeg hadde bare de brune kalamata-olivnene i hus, og det smakte nydelig, det også.   Jeg kan tenke meg at det også vil være nydelig med noen hele hvitløksfedd rett i marinade/saus, slik at de får bake med og bli milde og deilige.

Slik gjorde jeg.

  • 2 kyllingfileter ble pakket inn i baconstrimler og lagt i ildfast form. Det holdt akkurat med en pakke bacon til disse filetene, som var ganske store.
  • 2 sitroner ble presset over filetene.
  • «rikelig»  med olivenolje ringles over (det må bli opp til hver og en hvor mye det er, men sausen skal jo være sitronsk til slutt, så det avhenger av mengden sitronsaft hvor mye olje du vil bruke)
  • Dryss ønsket mengde kapers og oliven nedi formen.
  • Legg noen rosmarinkvister mellom filetene og nedi sausen.
  • Stikk nedi et par laurbærblader.
  • Dekk til og la stå og trekke smaker i 30-40 min.
  • Inn i ovnen på 200 grader i 30-45 min.
  • OBS! Det er helt unødvendig å tilsette salt!
Jeg anbefaler å bruke ganske mye sitron. Det blir ikke surt, for sitron og olje tar opp i seg salt og aromaer fra bacon,  oliven, kapers og urter, og smaken blir simpelthen guddommelig!  Derfor er det helt klart lurt å ha både ris og brød ved siden av kyllingen, slik at man får med seg absolutt alt  😀

 

 

 

Lettvinn mat,  mer enn god nok til å servere gjester.  Jeg drakk vann til i går, men jeg er ganske sikker på at en hvit vin med bra syre og sødme til å balansere for syre og salt i retten, vil være glimrende til.

2 kommentarer til «Kylling i bacon med sitron, kapers og oliven»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *