Rød blomkålsuppe, indian style

Rød blomkålsuppe, indian style

 

Jeg fant denne oppskriften hos Enestående mat,  en blogg med mengder med bra oppskrifter på mat til enpersonshusholdninger.  Nå er vi to her, og jeg har alltid litt panikk for at vi ikke skal bli mette (!), så jeg ganget oppskriften med 4. Det var ikke nødvendig, for å si det slik – for vi ble mer enn mette.  Tregangen hadde holdt lenge.    Det skulle vært yoghurt naturell ringlet nedi, men min kjære er skeptisk, så da droppet jeg det denne gangen.  Vi hadde litt kylling og noen reker liggende i kjøleskapet, så det tok jeg med i suppa.  Man kan velge om man vil være vegetariske eller ei med slik mat som dette.   Ikke bli forskrekka når du måler opp krydderne. Det blir ikke for mye.  Har du en stavmikser med blendebeholder a la mini foodprosessor (‘boksen’ til venstre på bildet), så er denne glimrende til å blitze løk, hvitløk, chili og ingefær i.

Suppen smaker varmt og akkurat passe hot og indisk-ish, og jeg vil si den friske korianderen virkelig setter en spiss på det hele.

Oppskriften ganget med fire:

 • 80 g løk
 • 4 cm/16 g fersk ingefær, skrellet
 • 1 rød chili (med eller uten frø, avhengig av hvor sterkt du liker det)
 • 8 fedd hvitløk
 • 4 ss solsikkeolje
 • 1 ts malte korianderfrø
 • 4 ts malt spisskummin
 • 1/2 ts gurkemeie
 • 1/2 ts garam masala (indisk krydderblanding)
 • 600 g blomkål i buketter.
 • 400 g (en boks) hakkede tomater
 • 1,2 l grønnsakskraft
 • Frisk koriander, finhakket
 • Yoghurt naturell

Gjør blomkålen klar i små buketter. Gjør i stand krydderne i en skål.  Finhakk eller ‘blitz’ løk/ingefær/chili/hvitløk og legg i den varme oljen til det begynner å ta farge. Tilsett krydderblandingen og rør rundt. Tilsett blomkålbukettene og rør rundt. Tilsett kraft og tomater. La småkoke til blomkålen er myk.  Kjør til glatt puresuppe med stavmikser.  Server med koriander og youghurt eller det du ellers måtte ha lyst på.

Så er det bare å nyte med godt brød til, og kanskje en kald øl?

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *