Smart tomatplanting funker

 

Du husker kanskje at jeg lurte på om – eller håpet at min nye metode for tomatplanting ville ha noe for seg.  Nå har vi en slags fasit, hvis ikke en eller annen drivhuskatastrofe skulle inntreffe, da.  Det funker! Over ser du resultatet av et par dagers plukking av ‘Tidlig rød’ (som står i drivhuset), og ‘Gardener’s delight’ (som står på trappa).  De to sortene ‘Black Russian’ og «Gresk bifftomat» (frø fra tomat min kjære søster tok med til meg fra Hellas) har flere klaser hver med, etter hvert, digre tomater, på mer enn livlige planter.

Gresk bifftomat

 

'Black Russian'

 

– og jeg mener, SE den basilicumen, da!  Det er tydeligvis optimale forhold for de fire plantene jeg har satt mellom tomatplantene. De har jevn og rikelig tilgang på lunkent vann tilsatt rød Superba og kalksalpeter, og jeg har min fulle hyre med å få brukt like fort som plantene bærer.  En herlig følelse, dette, å kunne hente digre buketter med basilicum akkurat når det passer meg   😀

 

Konklusjonen er altså at denne måten anbefales.  Jeg vanner en gang i uka. Da får hver plantetønne ca. 25-30 liter gjødselvann, og så er det nok igjen i vann-og-gjødseltønna som holder 100 liter, til at utetomatene og spanna med chiliplanter kan få sitt.  Deretter fyller jeg på nye 100 liter vann i tønna, og når jeg skal vanne/gjødsle neste gang, fyller jeg 1 liter konsentrat av rød Superba og 8 dl. konsentrat av kalksalpeter i vannet før jeg vanner/gjødsler plantene igjen.  Jeg bruker en trakt jeg fant på Clas Ohlson (jeg har fjernet silen inni), som jeg setter i vanningsrøret, og så er det bare å dyppe 10-literskanna i tønna og tømme i vei.

Be Sociable, Share!

2 comments to Smart tomatplanting funker

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

august 2012
M T O T F L S
« jul   sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer