Nektarinsyltetøy batch #2

Nektarinsyltetøy batch #2

Det ble så godt , dette syltetøyet, at varigheten er såsomså.  Så jeg gikk like godt i gang med ny forsyning i kveld, det er jo så fort gjort 🙂  Da min kjære fikk smake på batch #1 bemerket han at han syntes det godt kunne vært litt «friskere», og selv syntes jeg at mitt ble litt blassgult sammenlignet med Gunda sitt, som har en sånn flott, rik gyllengulrød farge.  Derfor prøvde jeg med en liten vri.  Jeg tok alt skallet etter skrellingen, og la det i en gryte med vel 2 dl. vann.  Så fosskokte jeg dette en god stund, til jeg syntes væsken var blitt rød og fin, og mye av fruktskallet hadde sluppet skallet. Så silte jeg fra skallene, og kokte inn væsken til 1,5 dl. (for å ha noe å justere med skulle syltetøyet bli for tykt).  Denne væsken brukte jeg så i stedet for den dl. med vann som oppskriften angir.  Fargen ble rød og flott, og smaken syrlig/lett besk. I tillegg til dette finrev jeg skallet av ca. 1/2 sitron som tok i sammen med frukten fra starten av.   Det ferdige syltetøyet ble en anelse gyllenrødere enn det første, og smaken skal jeg oppdatere om når det bare er blitt kaldt.  Jeg ble bare så ivrig at jeg måtte berette med en eneste gang  😆

5 kommentarer til «Nektarinsyltetøy batch #2»

 1. Samme skjedde her, jeg stusset sånn på den gule fargen på mitt syltetøy vs. fine fargen i boken. Takk for dette tipset i hvertfall, skal prøves!

  Men jeg tror det bør vente til de *littformange* glassene med marmelade som jeg klarte å dra med meg fra merry ol’ London er bortevekke (helt crazy, i shoppingens hete glemte jeg jo av at de faktisk måtte pakkes med hjem også 😆 )

  1. Haha! sånne marmeladeglass er temmelig uimotståelige, ja 😀
   Du får la nektarinene dine ligge en stund på kjøkkenbenken og modne før du lager syltetøy av dem du også, neste gang.

 2. Eg har jo laga dette syltetøyet mange gongar, og det som gir den flotte, gyllengule fargen er at du brukar skikkeleg modne nektarinar. Ofte er dei ein får i butikkane omtrent som kålrot, og då vert ikkje syltetøyet så fint på farge, og ein må også koke det lenger.

  1. Jeg mistenkte det. De fleste fruktene jeg brukte i går var modnere enn første gang, så vi har det vel der. Samtidig har jeg litt tro på skallkokingen også, om ikke annet så for smaken.

 3. Hehe ja, spesielt når det var mulig å smaksprøve marmeladen først.. og i tillegg «ta 3 betal for 2». yum-yum, Sold! 😆

  Nektarinene jeg fikk fatt i første gang var saftige, men likevel ikke spesielt fin på farge. Tenker jeg i tillegg rett og slett kokte de for lite. Men skal passe på ved neste batch å få skikkelig god moden frukt før syltings 😉 Var snyta godt da!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *