Squash med tvist

Squash med tvist

I Firenze en kveld i mai fikk jeg denne forretten som jeg ble veldig begeistret for, fordi den er så enkel, fordi det var så godt, og fordi jeg lærte at jeg liker smaken av trøfler. Nå har jeg laget den her hjemme, og det smakte akkurat like vidunderlig her.

Jeg brukte til to porsjoner:
1 middelstor squash, ung og fast i konsistensen
Noen flak parmesan
Noen dråper trøffelolje
Noen få  flak Maldonsalt
En potetskreller.

Vask squashen. «Skjær» den i tynne strimler med potetskreller. Fordel strimlene på tallerknene. Sprinkle over noen saltkorn og noen dråper (bare noen få, dette smaker kraftig) trøffelolje. Bruk potetskrelleren til å høvle over litt parmesan.  Noen pepperkorn også, ja.  Ferdig!  Nydelig med et stykke godt brød til, og et glass vin selvsagt.

Squash_trøffelolje_parmesan

0 kommentarer til «Squash med tvist»

  1. Jeg klarer ikke trøfler av en eller annen grunn, men det var egentlig ikke det jeg lurte på…
    Den tallerknen – er det Old British castles? I såfall, vet du om de er å få kjøpt noen sted lenger? Jeg har nemlig knust en av min svigermors kaffekopper, og vil erstatte den. Før fantes de jo både her og der, men nå har jeg ikke sett dem på en stund. Prøvde meg på Ebay, og der kan man jo kjøpe, men fraktprisen var 3 ganger så dyr som koppen…

  2. Å – dette høres genialt ut! Har faktisk en liten flaske trøffelolje stående…

    Skal forsøkes straks jeg har en passe moden squash 🙂

  3. Takker for nok et godt tips. 😀

    Her er det overproduksjon av squash i år. Sju ulike sorter som virkelig gir resultat (ville «sikre» meg i år, men alle slo til…) Men det er jo snadder og kan brukes på så mange vis. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *