Linsekaker

Linsekaker

Vi prøver å holde en delvis vegetarisk livsstil her i huset. Både fordi det er bra for oss og fordi det er bra for miljøet, men mest fordi vi synes det er godt. Hvis det ikke er godt kan det være det samme.

Jeg fant oppskrift på enkle linsekaker hos greenbonanza.com, en inspirerende blogg jeg anbefaler at du stikker innom.  Jeg skal »stjele» mer derfra, det er sikkert.

Ser godt ut, ikke sant?

linsekakemiddag

Dette brukte jeg:

3 dl mungbønner (det skulle være røde eller grønne linser og det hadde jeg ikke akkurat da)
2 dl basmatiris
1 gul løk
3 fedd hvitløk
1 ss linfrø + 2 dl vann; får koke opp og småkoke en liten stund (max 5 min tenker jeg), til blandingen blir litt geleaktig.
4+4 ss lettkokte havregryn
2 ss hakket kruspersille
1 ts sitronsaft (antakelig mer, – jeg skviset en halv sitron jeg hadde liggende)
1 ss hakket timian (friskhakket – bruker du tørr er det nok med 1 ts)
2 ts pepper
2 ts salt/urtesalt

Siden jeg lagde linsekakene på impuls var det ikke tid til bløtlegging, så jeg kokte bønnene i rikelig med vann i ca 40 min. Da begynte de å gå i stykker. Så silte jeg av vannet og skylte dem. Så kokte jeg risen og blandet med bønnene.
Deretter blitset jeg løk/hvitløk i matmølla, og tilsatte bønner/ris og kjørte kort igjen, før jeg tømte oppi linfrøene med vann, krydder og halvparten av havregrynene. Så kjørte jeg mølla igjen til det så passe deigete og samlet ut uten å være helt fullstendig mooshy.  Til slutt rørte jeg inn resten av havregrynene – det gir litt konsistens.

Så brunet jeg kakene i panne med olje/smør, og etterstekte i stekeovn på brett i 20 min på 200 grader.  Det smakte kjempegodt, så dette anbefales!

linsekakerørelinsekaker

 

 

 

5 kommentarer til «Linsekaker»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *