Å lage seg utfordringer

stripeutfordring

Du husker kanskje at jeg har fablet en del om at jeg har lyst til å strikke stripejakke, og hvilke farger skal man velge osv.  Nå har jeg funnet mønster til en skikkelig fin en, mønsteret er kjøpt inn og alt det der, og så oppdager man at mønsteret forutsetter et garn som er et par hakk tykkere enn det jeg har valgt til min.  Jeg har valgt kvaliteten Noble (ull/kasjmir) fra danske Holst garn.

Hva gjør man da?

Man har flaks, og finner et kompendium om strikking og matematikk på nett.  Nå har jeg strikket et par prøvelapper med forskjellige pinner for å finne riktig strikkefasthet, og så har jeg regnet om ymse masketall med utgangspunkt i mønsterets strikkefasthet og oppgitt masketall, i forhold til min strikkefasthet.  Man kan si det slik, at dette var en grei repetisjon av ligninger med en ukjent.

Takk til Tora Frøseth!

ToraFrøseth forside

Nå strikker jeg et slags bærestykke. Når det er ferdig skal jeg begynne å strikke rundt det, – det vil si at jeg om et par dager får vite om jeg er aldeles på jordet, og må rekke opp (igjen), eller om jeg har skjønt tegninga og ligningene. Og så var det dette med fordeling av økninger og fellinger….  Dette er slett ikke uspennende  Smilefjes

Be Sociable, Share!

5 comments to Å lage seg utfordringer

 • Akkja, her sitter jeg og strikker på et par sokker. To rette og to vrange. 🙂

 • Tove

  Jeg er så stolt av deg! Jeg skryter hemningsløst av deg i øst og vest. Alle gaper og sier, «sånt hater jeg». Men du elsker det. I disse strikketider kan du sikkert gjøre deg en formue som konsulent.
  Og siden dette blogginnlegget ditt ble postet for lenge siden, vet vi nå hvordan det hele gikk. Jakka ble helt perfekt og er egnet til å skape misunnelse.

  • Britt Åse

   Hehehe! Tusen takk 😀 I tilfelle du er ute på fisketur, så kan vi jo drøfte hvorvidt jeg gidder å strikke til andre, hvis andre betaler garn og frakt selv, altså, og ikke har hastverk. Du har en datter som allerede har plukket seg en støvete lillafarge…

 • Kathe

  Skulle det ikke være mulig å bare gå ned i størrelse? Da er jo mønsteret allerede tilpasset.

  • Britt Åse

   Øøhh – det skjønte jeg visst ikke, Kathe. Ned i størrelse med tynnere garn? Da blir i alle fall jakka for liten. Jeg kom ut med flere masker over det hele enn i oppskriften tilsa for at den skulle passe meg.

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

mars 2014
M T O T F L S
« jan   apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer