Ide til neste strikkeprosjekt?

Ide til neste strikkeprosjekt?

Plaid collar 2

 

Et skjerf i rettstrikk med provisorisk opplegg, som blir føyd usynlig sammen i endene (grafting). Så er det vevd inn tråder på tvers av rettmaskene, så resultatet blir litt sånn ‘’skotskrutete’’.  Jeg synes det er stilig og annerledes, og kan funke like bra til herrer som til damer, alt ettersom hvilke farger/sammensetninger man velger. Man kunne for eksempel gjøre det helt sånn skotsk med rødt, eller noe Burberry-aktig om man ville det.  Hvilket garn man velger vil også bety mye for hvordan det vil ta seg ut.  Til skjerfet på bildet er det brukt et garn uten ‘’fluff’’ i det hele tatt, og det synes jeg er pent. 

Dette tror jeg at jeg vil prøve meg på. Sikkert litt jobbigt og lyskrevende, men likevel!  Hva synes du, og hvilke farger ville du hatt i et sånt skjerf?

Her ser vi en herremann med skjerfet på seg. 
Jeg har lånt bildene fra knitty.com

Plaid collar1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *