Sardinia i mai

Vi har hatt en miniferie til Sardinia. Fra Torp sist onsdag, til Alghero på Sardinia. Knappe 3 timer med fly, og så hjem igjen søndag ettermiddag.
Jeg var ivrig med å sjekke Yr før vi dro, i håp om sol og badevær, men hadde ikke så mye håp. Forventningen var skyer, småkjølig og ikke badevennlig. Heldigvis forventet vi feil, og heldigvis pakket vi badetøy! Temperaturen har ligget på noenogtjue alle dagene, skyene har stort sett vært fraværende, og jeg vil anslå badetemperaturen til ca. 20 grader. Perfekt sommer, med andre ord. I tillegg hadde vi den fordelen at det var meget sparsomt med turister på øya ennå, så vi hadde god plass på strender og restauranter, det var lett å finne parkeringsplasser, det var rolig på hotellet, og ja – i det hele tatt – vi er strålende fornøyd. Bildet over er tatt fra balkongen utenfor hotellrommet vårt i den lille byen Castelsardo.
Sukkertøyfarger, superbratte gater og en borg på toppen.

Vi fartet en god del rundt for å få et inntrykk av landskapet, og er glade for at vi hadde med oss GPS-en, så vi slapp å bruke særlig tid på å kjøre feil, der vi kreket oss fram på de smaleste veiene. Det er jo der man ser noe, ikke langs motorveier – som det for øvrig er lite av.

Landskapet varierer. Der vi holdt til var det ganske blidt og «bakkete», men det var forrevne fjell lenger nord, hvor det nærmer seg Korsika.

-og over alt var det vinmarker. Vi var innom et par cantina-er og smakte og shoppet litt. Ost hos en bonde med bod langs veien ble det også, så nå ligger en kilo Pecorino picante i kjøleskapet 😀

Obligatorisk på Italiatur: lunch langs veien – en ubetinget fryd og nytelse!

Be Sociable, Share!

2 comments to Sardinia i mai

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

mai 2011
M T O T F L S
« apr   jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer