Thuja er ikke lenger en hypotese

Thuja er ikke lenger en hypotese

-for i går kjøpte vi 7 planter som skal bli en liten hekk-snutt bak det nye staudebedet. Sett slikt! 

Det  var Plantasjen som fikk besøk av oss, og med det samme vi var innom der rasket jeg med meg to ulike Pulmonaria, –den vanlige, knallblå, og en med litt mer flekker på bladverket og i alle fall tilsynelatende mer rosa blomster.  Det kan hende jeg har latt meg forlede til å kjøpe to av samme i farta, men det gjør jo i så fall ingen ting.

De hadde herdige Camellia til 200 kr., og jeg var veldig sterkt fristet, men så hadde de ikke flere igjen av den som var lysest rosa, så da ble det ikke noe av akkurat den. Jeg må dessuten tenke over om jeg egentlig har noe sted å plassere en slik siden skygge strengt tatt er mangelvare hos meg,  – i alle fall i kombinasjon med jord…

Dessuten, en Ligularia som, i alle fall i liten utgave, har mørke blader.  Pottene står nede i hagen nå, så jeg gidder ikke å løpe ned for å se, men det kan for eksempel være en ‘Britt-Marie Crawford’ ?  Nei, det er Ligularia dentata ‘Desdemona’.  Det kan hende den er feilmerket, for bladene på min plante er veldig tydelig dyp røde, mens bilder av Desdemona viser den med grønnaktige blader, slik du ser på bildet under.  Kanskje den endrer seg når den vokser til?

Ligularia Dentata Desdemona

Hittil har jeg ikke hatt noen heldig “hånd” med verken Pulmonaria eller Ligularia, –de har fått knusktørre vokseplasser, men nå skal de få bo i Skogsbedet, hvor forholdene bør være langt bedre. Håper jeg.
Vi kjøpte en staude til, som jeg nu har glemt hvilken var. Det får komme en oppdatering her, da.

0 kommentarer til «Thuja er ikke lenger en hypotese»

  1. Åh… den ligulariaen var knallfin. Den har jeg ønsket meg i noen år nå. Må sjekke plantasjen. De har ikke jo hatt besøk av meg siden påske. Og så trenger jeg en thuja til hullet i hekken.

    Ser ut som det blir flott med thuja bak bedet hos dere. Et tips for å få dem raskt i gang er å jorddekke med ren «kjøpt i tilhengerlass»-kompost. De vokser godt og blir kjempefine av det.

  2. Se det! Grønn vegg er bra. En skal ikke avskrive en plante fordi det er er plantet tusenvis som tinnsoldater på geledd rundt om i landet. Riktig brukt er den fin!

  3. Pulmonaria (ser ut som saccarta) har rosa blomster som blir blå ettersom de blir eldre. Det er en plante jeg blir mer glad i for hvert år, fordi den kommer så tidlig, og er et godt markdekke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *