Irismus, snø og syriner

Irismus, snø og syriner

Dagens hageøkt er tilbakelagt, jeg kuttet den litt i dag, for det er kaldt ute. Og det blåser!  En stund snødde det også. Hutrhutr!

Her om dagen, i en annen økt, oppdaget jeg at den ugressaktige, uutryddelige irisen jeg fikk av en kollega i forfjor, var søkk vekk.  Det var et hull i jorda under der irisen hadde vært, og null og niks rot. Jeg tok et nervøst overblikk over det som er plantet i umiddelbar nærhet, men alt så greit ut, og den variegerte, blå irisen, som ikke har blomstret ennå, var helt uskadet.  Iris pseudacoris også, skjønt den kunne noen godt ha forsynt seg litt av…
Nå i kveld oppdaget jeg at iris ensata og den lys gule som sto ved siden av, også er helt borte, og der var det også hull under.
Dette kan vel neppe være noe annet enn mus, vel?  Den store, stygge, irisspisende monstersneglen kanskje?  Synspunkter? 

Vel, goodbye altså, Iris ensata. Ikke om jeg kan finne bilde av den gule. Symptomatisk.

Irisensata
 

For å motvirke virkningen av isvindene tok jeg en real spray med Yves Rochers syrinparfyme i utringingen før jeg gikk ut. Hver gang jeg syntes det ble vel hustrig åpnet jeg glidelåsen i hagegaljakka en smule, og voilà – instant juni. 

For øvrig har jeg flyttet og delt og renset en mengde stauder. Og vannet.

Staudene vi kjøpte på Plantasjen er:

  • Pulmonaria sacch. ‘Mrs.Moon’
  • Pulmonaria ang. ‘Azurea’
  • Helenium ‘Ruby Tuesday’
  • Ligularia dent. ‘Desdemona’

Nå er det freddan!

0 kommentarer til «Irismus, snø og syriner»

  1. Vi var på Arkivet i Krs med niendeklassene i dag og det snødde litt øst for Mandal. Men her har det holdt seg unna. Og det beklager jeg ikke.

    Og kos dere med freedaen (som jeg uttaler det). 😀

  2. Jeg syns det er helt greit at det snør andre steder enn her for å si det som det er. Men det høres bedre ut med en litt ydmyk holdning. Strengt tatt koser jeg meg over så sen snø andre steder i nærheten, men slikt kan man ikke si høyt. (A)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *