Andy Tauer – Une rose chyprèe

 

Et bittebitte lite prøverør ankom fra Tyskland i dag, og jeg har akkurat tatt et par dråper på håndleddet.  Førsteinntrykket er deilig, tydelig bergamott og sitron, kanel også – og patchouly, men jeg kan ikke helt gripe rosen.  Den kommer sivende etter hvert, antar jeg. Og, det gjør den. To timer på øyet ser ut til å gjøre susen; noe absolutt roseaktig har overtatt scenen, men ikke den kjølige rosen som feks finnes i Hermenessence “Rose Ikebana”, den er varmere, mer krydret.  Det skal bli spennende å forsøke den “fullskala”, dvs. på nydusjet hud (i dag var det en vaniljerest etter morgenens påføring av Dulcis in fundo der, og det kan forvirre), og med mer enn én dråpe.

Jeg tror for øvrig at jeg begynner å få taket på den særegne chypre-kvaliteten. Det er en blandingsduft – eller fornemmelse snarere, jeg kjenner den igjen fra feks Y – som er litt tørr, eller pudret og ligger nedi bunnen og er bakgrunn nå, og det må være eikemose, labdanum, vetiver og vanilje.  Jeg får nesten sjokoladefornemmelser. Kokesjokolade.

Andy Tauer beskriver duften slik:

Une rose chyprée is an oriental rose on a chypre base.
It is an elegant perfume built around two natural extracts from rosa damascena: The absolute and the steam distilled essential oil. 15 ml Rose chyprée contains one pound of fresh rose petals, steam distilled in the traditional way.

Its heart is lifted by spicy Bay and hot cinnamon and a fresh accord built around bergamot, lemon and Clementine essential oils.
Green Bourbon geranium oil lets the rose petals shine and contrasts with the dark resinous accord in the base, built around labdanum, oak moss, patchouli, vetiver and vanilla.

Oppdatert 28.01.2010
Dette skrev jeg  i oktober.  Siden har jeg tatt fram prøven et par-tre ganger, og duften har vokst seg til en stor, vidunderlig, uforglemmelig må-ha.  Derfor har jeg nå kjøpt den i full størrelse, som ikke er så stor – 15 ml. er ikke mye, men til gjengjeld er denne duften veldig konsentrert og veldig varig. I dag tok jeg den på  kl.07:00, og ved midnatt er det fortsatt mye deilig igjen på huden.  Den har en temmelig bra sillage, i alle fall ble kontoret mitt fylt av en vidunderlig og behagelig rose-dis i dag.  Rosen blir i det hele tatt mer og mer tydelig jo mer man prøver denne parfymen. Rose og krydder og sitrus, varme, nytelse.

Be Sociable, Share!

No comments yet to Andy Tauer – Une rose chyprèe

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

oktober 2009
M T O T F L S
« sep   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer