Nasomatto – Black Afgano

Nasomatto – Black Afgano

Black Afgano   by Nasomatto

Det kom et veldig lite prøverør med en svartgrønn, litt tyktflytende væske i, fra Aus Liebe zum Duft i Tyskland.

Beskrivelsen hos Luckyscent, inneholdende mange formuleringer a la “vi vet ikke, altså, men vi har hørt at…” og “nudge nudge, wink wink!”  tilser at denne parfymen skal fange duftkvalitetene ved hasjisj – uten ulempene ved politi på døra og sånn.
Røykaktig, rund, dyp. En myk, dyp, distinkt duftrus.

Duften har virkelig en rik, dyp, fengslende (!) kvalitet ved seg, og de notene som er listet opp; kaffe, oud, tobakk og hasj (man har da vært en tur i Køben i sin “utagerende” ungdom…) er tydelige for meg.  Jeg synes også at jeg kan kjenne vanilje, noe patcholi-aktig, duften av eviggrønt, røykelse. Jeg får lyst til å ta på meg en kaftan, tenne noen røykelsespinner og stearinlys, la håret henge og høre litt indisk musikk.  Duften minner meg i grunnen om fjortistida, hvor man svermet for George Harrison og sitarmusikk og hadde null erfaring med rusmidler av noe slags, men røykelse, det hadde vi. Og hibiscuste  🙂

Dette er en virkelig deilig duft, som liksom omslutter meg i en sky av nytelse – bra sillage med andre ord, og absolutt unisex vil jeg si, men ikke noe for de som liker de lette, friske, fruity-florale, selv om den – etter at første wow-reaksjon har lagt seg, er langt lettere og mindre overveldende å bære, enn man skulle tro.

Interessant!

12 kommentarer til «Nasomatto – Black Afgano»

 1. Sukk og stønn!!! Den der må jeg skaffe prøve på. Bare flasken og det mørke innholdet er nok til å få meg på gli. Har sett dem i London, men det er umulig å teste alt. Jeg trenger mere hud! Kaffe, oud, tobakk og hasj høres helt fabelaktig ut 😀

 2. hmhmhm! høres spennende ut ja, men litt spent på røkelse-mengde-om det blir to much eller om du får sånn «må-kjøpe-bilett-til-India»craving av den. Noterer på neste best. av testere 🙂

 3. Hasj burde vært lovlig. Det lukter deilig og gir en edlere og mer fredelig rus enn brennevin. Og det er mindre skadelig enn alkohol.

 4. Du har antagelig helt rett Morten, selv om jeg ikke er en «bruker». Men jeg vet ikke helt om jeg synes det lukter så godt at jeg ville ha det som parfyme. 😉

 5. Jeg skal ikke gi meg ut på en diskusjon om legalisering av hasj, men at det lukter godt, -det er gussens sanning, i alle fall for min nese 😀 Tviler imidlertid på at dette er en duft du ville like, Christine, ut fra de notene og fornemmelsene du er på jakt etter.

 6. Hva med «Opium» ? Det er vel en parfyme også, men lukter den egentlig opium? Opium smaker og lukter som medisin, så det kan jo umulig være like bra som hasjparfyme

  1. Opium er en oriental, og navnet er nok helst ment å sette oss i en stemning, mens Black afghano er et forsøk på å etterligne en duft.
   Notene i Opium er for øvrig kanel og pepper, appelsin og pimento, nellik, jasmin, rose og Ylang Ylang, vanilje, benzoin ,patchouli og søt myrrha.

 7. Lukten av hasj er sterkt overvurdert. Annonsering fungerer, leder inn i fristelse. Og det utviklere. Jeg ga det lure deg. Vakker, slående røkelse etter noen få minutter passerer lukten av våt, lakkert tre. Etter to eller tre timer, er pepper. Etter 8 timer er delikat duft sti. Skuffelse. Mye mer interessant er Pardon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *