Montale III – Sandal sliver

Montale III – Sandal sliver

Noter iflg Luckyscent:
Bergamot, citrus, neroli, appelsinblomst, jasmin, Mysore sandeltre og vanilje.

Sitrus, bergamot og jasmin åpner. Kraftig, men behagelig. Mmm, veldig behagelig! Neroli og appelsinblomst bidrar med en “tarty” friskhet som understøtter det jeg kjenner som sitron. Går raskt over i aromatisk, søtt sandeltre og vanilje.  Etter en halv time er det fortsatt blomsteraktig og friskt, men treverket blir mer og mer framtrendende.

Mmmm, jeg håper den varer!

Etter ca. 1 time er styrken omtrent den samme som “ved forrige måling”, kanskje en anelse mer røykaktig?  Den kommer og går, liksom – er det det som er å ikke være lineær, et uttrykk Alt godt bruker av og til;
-den veksler mellom røykaktig, treaktig tørrhet, og en uimotståelig, for en sitronjunkie som meg, tennene-i-vann-friskhet.

Deliciøs!

Den kan faktisk minne litt om Un parfume d’Ailleurs & Fleurs fra The Different company, som også inneholder sitrus og neroli (som for øvrig også er en sitrus, så jeg skjønner ikke helt denne oppdelingen, –de har vel ulike egenskaper og noter, da), og som jeg også er ganske glad i.
Sandal sliver er imidlertid sitrusfriskere lengre enn den til TDC, som mykner mye raskere, og ikke er så treaktig som Ss.

Tre timer: Fremdeles spor av blomster. Lett pudret, varm.  Nå må jeg helt nær huden for å kjenne duften. Til å begynne med spredte den seg en god del  – det er vel sillage det kalles, tror jeg.
Fire timer: myk karamell med edge   🙂

Det kan godt hende at denne havner på ønskelisten.  Eller – man kan bestille et rør til $3 i ny og ne. Den er såpass sterk at et sånt rør varer en stund.

4 kommentarer til «Montale III – Sandal sliver»

  1. Så artig at du liker denne også, men vi oppfatter den ganske forskjellig. Litt av moroa med parfyme, hud og kjemi. Jeg får kun litt sitrus i starten, og da mener jeg virkelig litt. Ellers er det mykt og woody for meg. Sandalwood er utrolig lys og delikat, noe spor av blomster og vanilje, og noe som føles som cedar??? Uansett deilig, og kan godt havne på ønskelisten min også. Store rør til spesialpris på TPC 😉 Under det gamle navnet Skin

  2. Jeg syntes den startet helt nydelig, med sitrus og blomster(?). Sånn fortsetter det, men den blir litt mer «smooth» etterhvert. Den varer lenge, men ikke flere døgn, som som div andre Montale dufter:-)

  3. I dag har jeg fått i hus en 8 ml dekant av denne. Det er virkelig artig å registrere at sitrusfriskheten ikke er så tydelig, eller langvarig denne gangen, men duften går over i en aldeles fantastisk duft av edelt treverk. Har du kjent luktene på et treverk-lager på en møbelfabrikk som bruker teak og palisander osv noen gang? Det har jeg, og det er dette jeg kjenner. Vidunderlig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *