På søndagstur med kamera og nye sko

På søndagstur med kamera og nye sko

Avgjørelsen vedr skoene er falt, så jeg tok dem på, grep kameraet og fikk min kjære med på god, gammeldags søndagstur i bil, siden jeg har gått og tenkt på et tak jeg har lagt merke til på vei til jobb.

Det var et trist syn som møtte oss. Selv om det er mye skjønnhet i slitt og sprukket treverk og ødelagte tak, er det ikke noe hyggelig å se hus så rasert som dette var. Huset har nok vært brukt av folk som ikke burde vært der, for å si det slik. Alle ruter knust, ingen av de tingene som var igjen der som man kunne knytte noe til, var tatt vare på. Vel, jeg har forsøkt å gjøre noe estetikk ut av det.
Så må jeg ta inn over meg at før jeg begynner å fotografere, må brillene på og jeg må sjekke innstillinger. Jeg har tatt over 100 bilder i dag, noen av dem slett ikke verst – med detaljer som jeg kunne tenke meg å klippe ut og blåse opp i Photoshop, og hva ser jeg? Jo, alle bildene er tatt i alt for lav oppløsning. Sukk. La meg ta det som en lærepenge.

Har du bemerkninger til bildene, hva jeg kunne gjort annerledes og sånn (det er helt sikkert 1 million ting jeg kunne gjort annerledes), så kom igjen! Jeg er inspirert av alle fotobloggene, og vil gjerne lære 🙂

En jerrykanne på taket. Noen har kanskje tenkt at det er like greit å brenne ned hele stasen?

 

 
Noen har bestemt at dette tapetet skulle settes opp…

 

De hadde ikke så verst utsikt, de som bodde her.
</

0 kommentarer til «På søndagstur med kamera og nye sko»

 1. Kjære Britt Åse.
  Hvorfor skal du gjøre ting annerledes? Her har du tatt noen flotte bilder som viser en boplass som har hatt bedre tider. Dette har du gjort er mer enn bra nok. Det du har valgt å vise er ditt og ingen andres. Andre kunne muligens knipset noe annet. Det kunne også vært bra. Vi må bare lære å tro på oss sjøl. Kjenn på magefølelsen. Tro på deg sjøl. Hvorfor er ikke din dømmekraft like så god som andres?
  Jeg tok forresten nesten identiske bilder for 4-5 år siden på øya Midtre Boleren i Oslofjorden. Det morsomme i denne forbindelse er at denne boplassen er restaurert av en gjeng entusiaster.

 2. Usj – jeg hater at nettleseren tryner når jeg skriver innlegg… 🙁

  Kommentar til det første bildet med eføygardinger:
  – flott motiv
  – virker trangt beskåret til venstre i bildet (kan være gode grunner til det, men jeg hadde altså likt mer luft på den siden)
  – øyet ledes fra høyre til venstre via de tre gjentatte formene (vinduene). Dette er tett opptil en form som jeg elsker – diagonalen med 3-5 gjentakelser. Med litt mer luft på venstresiden hadde du fått siste vindu inn i det gyldne snitt. 😉

  Som du skjønner er det dét bildet som treffer meg mest. Jeg sliter litt med stilleben i de fleste tilfeller (personlig greie) og intet unntak her. Så da hjelper det ikke at det er fine bilder -det var eføygardinene som «traff». 😉

 3. Helt enig med Grethe! 🙂

  Og jeg har kopiert to av bildene over til min egen maskin; det røde vinduet og lampeholderen. Flotte bilder med gode detaljer for tegning. Behørig merket med opprinnelsesnavn.
  Jeg håper det er i orden. 🙂

 4. Grethe:
  Tusen takk for det 🙂 Jeg har imidlertid lyst til å lære mer om å fotografere, om hvordan ‘løse billedflaten’ om du vil, så derfor synes jeg det er interessant med tilbakemeldinger. Men, for all del; jeg tar gjerne i mot god-ord, jeg :mrgreen:
  Linnemi:
  Takk igjen! Bare hyggelig at du kan bruke. Du får blogge tegninger til gjengjeld da, vet du 😉
  smgj:
  Jeg ser argumentene med beskjæring, men saken her er at det ikke er noe å beskjære ifht til, fordi jeg har lagt ut bildene nøyaktig som de er, og de er altså i tillegg så små, at det ikke har noe for seg å gjøre så mye mer med dem. Vedr. vinduene, -jeg ser poenget igjen, men det var ikke flere vinduer på veggen, bare et voldsverk av en eføy…
  Perspektiv/diagonal/gyllent snitt er jeg for øvrig helt på linje (hehe) med deg i.
  Takk for lenker. De skal studeres en gang jeg ikke er sliten og stressa mellom jobb og trening.

  Dette var gøy!

 5. Ja, det er sant, Jarle. Ellers tar jeg jo nærbilder av den ene vakre blomsten etter den andre, og da er det rent ut sagt, velgjørende med litt skit og forfall. Det har sin egen estetikk, det også. Bare man slipper lukta…

 6. Hei Britt åse. Jeg skjønner godt at du vil lære mer om bilder og hvordan du kan ta bedre bilder. Ser også at du har fått adressen til sider som ser veldig bra ut. Lykke til videre.
  Hilsen Grethe. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *