Jeg har laget tomatmarmelade (yummi!)

Jeg har laget tomatmarmelade (yummi!)

I fjor eller var det året før, nei – det var jammen 2006, -la Gundad ut oppskrift på marmelade av grønne tomater på Hagegal.

Jeg prøvde ikke oppskriften da, men i kveld har jeg raidet drivhuset for alt som var igjen av spiselig, modent som umodent. Så, da jeg sto der med et par-tre kilo med grønne, fine tomater, fant jeg at tiden nå var inne.

Her ser du 1 kilo vaskede tomater skåret i fire, og med stilkfestene fjernet.

2008_1028mattirsdag0006

Jeg gjorde som Gundad har sagt, og skar tomatbåtene i tynne (og litt tykkere, for å være helt ærlig) skiver.

2008_1028mattirsdag0015

I gryta har jeg kokt sitronskall i 10 min i litt vann, og så har jeg skåret sitronen i skiver og lagt nedi der, sammen med brunt sukker, farin, kanelstang og salt. Foruten tomatene da.

2008_1028mattirsdag0014

2008_1028mattirsdag0016 

Ja, og så var det jo litt chili til slutt. Jeg har nok tomater til to ladninger med marmelade, denne første skal være spicy og chutney-aktig, og den neste skal bli bare søt, slik at jeg for eksempel kan bruke den til topping på kake.  Uhm!

Her har marmeladen kokt en liten stund,

2008_1028mattirsdag0017

-og her er den ferdig.

2008_1028mattirsdag0019

Jeg har smakt på den. Den smaker utrolig godt!

2008_1028mattirsdag0021

Har du tilgang på grønne tomater og liker du søtt/spicy tilbehør til oster og kjøtt og så burtetter?  Sett i gang og lag tomatmarmelade, du også.  Oppskriften til Gundad finner du ved å klikke på lenken i første avsnitt.

0 kommentarer til «Jeg har laget tomatmarmelade (yummi!)»

 1. Prøvde den i fjor. God, men litt søt. Skal teste den med chili – om jeg går på et år til med tomater på friland. I år ble det nesten ingen modne.

 2. Hyggelig, Torill 🙂
  Berit; jeg kan godt tenke meg at den kanskje blir litt søt, men i kombo med chili (og kanskje ør lite salt til?) var det bare pang-godt. Jeg gleder meg til å teste den sammen med god ost *drømmesmiley*.
  Tornerose:
  Jeg vet faktisk ikke. Det kan godt hende du kan få noen til å skaffe grønne, ellers har jeg lagt ut spm på Hagegal om det går greit å bruke røde. Smør dig med tålmodighet, så kommer responsen sikkert. Den pleier det 😀

 3. Hei!

  Ja, det går sikkert fint å bruke raude, men dei bør nok vere ganske faste, ikkje fullmodne. Dette er ein marmelade, så den skal vere søt. Spis den på digestivekjeks med nøytral kremost på – fantastisk! Som ei lita miniostekake… 😀

 4. Rekkefølga skal sjølvsagt vere: Kjeks – ost – syltetøy. Eg har også hatt den som ostekakelok, fantastisk! Men det har eg kanskje skrive i oppskrifta?

 5. Se det, ja 🙂 Da skal jeg forsøke med røde neste år.
  Dette må da være den ultimate små-gave til venninnen-som-har-alt-men-elsker-å-spise-godt ?!

  😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *