"Skal bare"

"Skal bare"

Jeg skulle bare ut i drivhuset en tur for å vanne og gjødsle tomater, agurk og chili. Ren bukse og genser, blå øyenskygge (! – et eksperiment, jeg fant et digert etui med assorterte skygger fra Kanebo, -en etterlevning fra åttitallet), duftende av ‘Dolce vita’ fra Dior. Lekre negler og velpleide hender. Det aner deg kanskje hvor dette bærer?

Men, så var det så mange tyver på tomatene, og en – som jeg hadde glemt å binde opp – hadde velta. Det var dessuten ganske rotete og ukoselig der ute.  Så da ble det rydding. Og spyling. Og oppbinding. Og kniping av tyver og fjerning av store mengder bladverk som skygget for tomatklasene. Att og fram til komposthaugen med den lille bøtta. Blande gjødsel; 3 Superba + 2 kalksalpeter i 10 liter vann. Omatatt og omatatt. Puh. Det ble så fint i drivhuset etterhvert 🙂 .  Men, så var det så mange tomme potter på drivhustrammen, og noen med planter i sto i vann til langt oppetter anklene etter alt regnet (nå var forresten sola kommet fram så det begynte å bli riktig nydelig). Så, da ble det litt rydding på trammen også, og hyllene fra vinteren og vårens plantedriving kom endelig inn i skuret.

Plenklipperen sto ute. Kantklipperen også, -slengt fra seg (meg) sist jeg hadde en runde, og der ble den liggende. I mellomtida har det regnet. Mye. Jaja, det vil helst gå bra.

Jeg oppdaget mengder med fine planter. Den nye, japanske irisen! Og Knautia blomstrer som bare juling. Rosene holder på, og mange av staudene er simpelthen så flotte. Meeen, det er for mange revebjeller i Skogsbedet. Nappe opp. Hente kamera. Ta bilder. Nappe mer.

Jeg har røktet pelargonene mine. I fjor trodde jeg at jeg behandlet dem riktig da jeg holdt dem tørre mye av tida. Det demret vel etterhvert som jeg skjønte at de ikke blomstret sånn som på bilder – altså ikke i det hele tatt,  nesten. Så, i år blir de befridd for avblomstret, og så får de vann jevnlig, og gjødsel hver gang. Og de kvitterer med overdådig blomstring og de vokser som bare møkkapokkeren 😀

Den gjødslingen tok tre timer. Jeg luket visst innimellom også. Jeg har funnet et glass hvitvin, og tenker at: jaja, jeg dufter da i det minste veldig godt; ‘Dolce Vita’ med et hint av tomatplante.

0 kommentarer til «"Skal bare"»

 1. Noen bare HAR grønnere fingre enn andre! En nytelse, disse plantene dine.
  Neste gang kan du kanskje ta pleien av deg selv ETTER at plantene har fått sin pleie 🙂

 2. «Neste gang kan du kanskje ta pleien av deg selv ETTER at plantene har fått sin pleie»

  Nope, går ikke! Det strider mot Den Store og Evige Naturloven 😆

 3. Så det er egen kles- og sminkekode for å kunne ta et tak i hagen?!? Den hemmeligheten var ukjent for meg, og nå skjønner jeg jo hvorfor det står til som det står til i min såkalte hage……….. Men eføy har jeg i alle fall, og den vokser og legger seg så fint til rette.

 4. Hihihihi!
  Janei, det er nok helst i Wisteria lane man har slike koder, du. Det er ikke så mye jeg har sett på den serien, men Bree i aksjon med rosesaksen er et syn :mrgreen:

 5. Eføy er forresten skikkelig fint, synes jeg. Naboens eføy kryper nå over tomtegrensen til oss, og jeg ønsker hjertelig velkommen. Jeg ser for meg et litt hemmelighetsfullt skogsmiljø – woodland. Jepp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *