Aller grønneste jakka

Aller grønneste jakka

For et års tid siden, tror jeg det var, kjente jeg på behovet for en sånn enkel, lang strikkejakke med lommer, som »alle» har. Leting i diverse butikker gav nedslående resultater.  Ting i min størrelse var oftest helt slaskete, og i alle fall triste med sine svarte og gusjebeige farger.  Jeg fant én jeg likte, i marineblått, men den kostet over 3000 og var ikke optimal, så da ga jeg opp.  Helt til jeg fant denne på Ravelry:

SpringForward15-Boardwalk_716-web_medium2

Den er designet av Amy Miller (Ravelry-lenke, det er mulig du må være registrert der for å få brukt lenken til noe), og modellen heter Boardwalk. Modellen på bildet er strikket i et merino-/kasjmirgarn fra The Plucky Knitter i USA som kalles Oxford.  Som du ser, er garnet litt tweed-aktig, så fargen ikke blir helt flat. Det liker jeg veldig godt.  Jeg bestemte meg for at jeg ville strikke meg en Boardwalk, og at den skulle være grønn. Siden jeg ikke er så voldsomt erfaren som strikker synes jeg det oftest er godt å strikke prosjektene mine i samme garn som designeren har brukt, for da vet jeg at plagget vil bli omtrent som det jeg opprinnelig falt for, så jeg kjøpte meg noen hesper med Oxford, i fargen KellyKellyKelly, og å få gjort det var ikke som å stikke i butikken, det må jeg virkelig si.

The Plucky Knitter lagerfører ikke store mengder med garn i alle baser/garntyper og farger (megautvalg i farger!, og mange lekre garnkvaliteter) som de har på repertoaret.  De har såkalte »updates», som de publiserer i Ravelry-gruppa si, samt på blogg og Etsy.  For disse eventene, som jeg liker å tenke på det som,  forteller de hvilke garntyper som vil bli tilgjengelige, og i hvilke farger. Så offentliggjør de når salget starter og slutter, og hvordan man skal gå fram for å shoppe. Dette er populært garn, så man sitter klar med liste over hva man vil ha, og setter i gang med kjøpingen når klokkeslettet er der.  Litt sånn puls-shopping.

Det er ikke hver gang de har update at det man ønsker seg blir tilgjengelig, så fra jeg bestemte meg for at jeg ville ha KellyKellyKelly i Oxford til de faktisk hadde denne kombinasjonen tilgjengelig, gikk det ca et halvt år.  Ventetiden brukte jeg til å spare……  De tar noenogtredve dollar for en hespe, og med dagens dollarkurs blir dette et dyrt plagg, men som jeg regner med jeg kommer til å elske hett og inderlig og bruke masse.

Nå har jeg holdt på med prosjektet mitt siden i mars.  Den fine garnvinna mi har fått kjørt seg, og jeg har strikket prøvelapper, begynt på prosjektet, ombestemt meg fordi »tekstilet» jeg produserte ble for tett og stivt, rakk opp, og begynte på nytt med tykkere pinner.

Boardwalk_start

Jakka strikkes fra toppen og ned, – min foretrukne teknikk, og garnet er utrolig behagelig å strikke med. Mykt, litt »bouncy», med pent og jevnt maskebilde. I dag er jeg kommet et lite stykke under armene, og har nettopp hatt spennende prøvestund.  Jeg har vært litt engstelig for at jakka skulle bli for stor – og det er ikke pent – men den ser ut til å bli akkurat passe.  Dermed kan jeg si at jeg er kommet forbi de kritiske punktene, og kan sette i gang med den langvarige ferden mot ferdig lengde, ermer og kanter.  Tror dere ikke den blir flott?  Til vinteren kommer jeg  sikkert til å bli referert til som »hun med den knallgrønne, lange jakka» blant folk på jobb som ikke vet hva jeg heter. Hahaha!!

Boardwalk 050516
Bildet er for lyst, og yter ikke fargen rettferdighet.

4 kommentarer til «Aller grønneste jakka»

  1. WOW – dette var litt av et prosjekt:-)
    Nydelig garn ser det ut som og ære være deg for tålmodighet til å vente på at dette skulle bli tilgjengelig. Fargen? Tja, det blir jo spennende å se hele ferdig da – og du er jo en som både liker og kler grønt:-)
    Æ e imponert!

  2. Litt av et prosjekt å få tak i garnet, men deilig å få et plagg som blir akkurat slik man vil ha det. Herlig grønnfarge! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *