Quesadillas, liksom

Quesadillas, liksom

 

quesadillas.jpg

På radioen i dag fortalte en dame at hun hadde laget lefse på grill i sommer, og at det hadde vært så lettvint og godt.  Dette måtte jeg selvsagt prøve, så jeg har googlet litt, og landet på en framgangsmåte som var kjekk og lettvinn. Lett deig å lage, lett å kjevle ut, rask å steke.

Lefser:
4 dl hvetemel
2 ts potetmospulver
1/2 ts salt
1 ss olje
1 1/2-2 dl kaldt vann (avhenger av fuktinnholdet i melet).

Rør/kna sammen deigen. Del i 6 like deler, som kjevles til tynne lefser og stekes på grill eller i skikkelig varm, tørr stekepanne.  Jeg stekte på griddle i gassgrillen.

Jeg la lefsene sammen to og to da de var ferdig stekt. Mellom lefsene la jeg litt revet ost, laks (125 g pr person)  delt i biter og stekt med litt quesadillakrydder fra butikkhylla, samt litt vårløk og mais.
Til slutt stekte jeg dobbeldekkerne en liten stund på hver side for at osten skulle smelte og ‘’lime’’ sammen leivene.

Serverte med grønn salat med avokado, litt rømme og sterk salsa.

Det ble godt!

One thought on “Quesadillas, liksom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *