Dingser til damen

Når man strikker en del, og kjøper garn i hesper og ikke i ferdige nøster, så blir man før eller seinere litt lei av å nøste sjøl, særlig når det er snakk om 100 g hesper med tynt garn…

Da jeg var lita hadde ‘’tante Sina’’ i nabohuset strikkemaskin, og hun brukte garnvinne, eller det vi kalte hespetre (hespetre er visst noe annet, har jeg lært – noe man lager selve hespa med).  Jeg syntes alltid at den garnvinna var så fascinerende – og hjemme hadde vi ikke slikt, men nå!  Nå har jeg kjøpt min egen Smilefjes med åpen munn  Den er i bjørk, og laget håndverksmessig og fint i Sverige. Se!

garnvinne

I samme slengen fant jeg et amerikansk nettsted som selger nøstemaskiner til en rimeligere penge enn det man får dem for i norske tilsvarende.  Man setter hespa på garnvinna, kobler trådenden til ‘’tuppen’’ på nøstemaskina, og får et nydelig nøste som kan stå selv, og hvor man bruker tråden fra midten av nøstet.  Stilig og praktisk, ikke sant?!

garnvinne og nostemaskin

peagreen

Be Sociable, Share!

2 comments to Dingser til damen

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

august 2013
M T O T F L S
« jun   sep »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer