Dingser til damen

Dingser til damen

Når man strikker en del, og kjøper garn i hesper og ikke i ferdige nøster, så blir man før eller seinere litt lei av å nøste sjøl, særlig når det er snakk om 100 g hesper med tynt garn…

Da jeg var lita hadde ‘’tante Sina’’ i nabohuset strikkemaskin, og hun brukte garnvinne, eller det vi kalte hespetre (hespetre er visst noe annet, har jeg lært – noe man lager selve hespa med).  Jeg syntes alltid at den garnvinna var så fascinerende – og hjemme hadde vi ikke slikt, men nå!  Nå har jeg kjøpt min egen Smilefjes med åpen munn  Den er i bjørk, og laget håndverksmessig og fint i Sverige. Se!

garnvinne

I samme slengen fant jeg et amerikansk nettsted som selger nøstemaskiner til en rimeligere penge enn det man får dem for i norske tilsvarende.  Man setter hespa på garnvinna, kobler trådenden til ‘’tuppen’’ på nøstemaskina, og får et nydelig nøste som kan stå selv, og hvor man bruker tråden fra midten av nøstet.  Stilig og praktisk, ikke sant?!

garnvinne og nostemaskin

peagreen

2 kommentarer til «Dingser til damen»

    1. Jepp, må ha dingser 🙂 Spinning kommer jeg imidlertid til å holde meg unna, tror jeg, selv om bestemor lærte meg og min kusine både å karde og spinne. Da var vi ganske små, og kusinen (som ble tekstilkunstner) fikk til begge deler mye bedre enn meg. Jeg husker det var skikkelig vanskelig å få til den kardingen ordentlig. Det er moro å ha prøvd å ha fingrene i slikt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *