Drivhussesongen er i gang!

Drivhussesongen er i gang!

Endelig!  Jeg har fått hjelp av min kjære i dag, og vi har satset alt på et brett.  Dyrkingstønnene er rigget med undervanningsduk, barkduk og jord, og de små tomatplantene er satt direkte i den glimrende jorda min kjære blandet for meg og spadde oppi tønnene. Det er det der med jorda som er det skikkelig tunge arbeidet. Resten er bare en lek.  Så dermed har jeg plantet:

1. tønne:  to ‘Gresk biff’ (frø fra tomat jeg fikk i gave av min søster, som fraktet den hjem til meg fra Hellas) og en ‘Tidlig rød’ + en tust basilicum

2. tønne:  tre ‘Black Russian’ + en tust basilicum.

3. tønne:  tre ‘Tidlig rød’ + tust med basilicum

I fire undervanningsbøtter som etterhvert skal ut i terrassetrappa:  Tre ‘Gardener’s delight’ og en ‘Sub arctic plenty’.  De ser litt pjusk ut nå, siden jeg var litt treig med å få vannet dem, men de tar seg vel opp, regner jeg med.

13 tomatplanter burde være tilstrekkelig til å klare seg gjennom sommeren for oss to Gapskratter

To store undervanningsbøtter er gjort klare med godjord til agurkene, som for p***** må spire i år. I fjor var det bare sorgen fra ende til annen og null agurker, så selvtilliten er ikke helt på topp.

Så har vi pottet de to overlevende chiliplantene om i undervanningsbøtter med skikkelig jord, og håper de skal klare seg. De ser ikke helt friske ut, og jeg håper det er næringsmangel som har vært problemet.  Null næringsmangel fra nå av i alle fall.  Næringsløsningskonsentrat, 10 l hver av Rød Superba og kalksalpeter står klare til å tilsettes i vanningstønna, som er fylt, og vil være drivhustemperert i morra ettermiddag, hvor første fylling med gjødslet vann i dyrkingstønnene er planlagt. I dag har plantene bare fått kuldslått vann fra “toppen”.

Avsluttet med å så disse agurkene, samt en potte hver med blad- og kruspersille.  Spireplass i år er kjøkkenbordet. Der har jeg kontroll med det meste.

Lys og varme er satt på og timet, og lukeåpnerne er ‘kalibrert’.  Jepp !

Så har jeg vandret litt i vårhagen min.  Det aner vel de fleste at det er mye å ta fatt i her.  Jeg begynte så vidt det var nå, men prioriterte å heller snuse på blomstene og skjenke meg et glass kjølig hvitvin.

 

 

7 kommentarer til «Drivhussesongen er i gang!»

  1. Hei, Tone! Så hyggelig å se deg her 🙂 Nå er det nok ikke en hytte jeg bor i. Vi bare kaller huset for Hytta fordi det sto en hytte her før, som vi reiv. Nå er det heldigvis moderne hus 😀

 1. Så fint tomatene dine får det!
  Jeg lurer på en ting – hvordan lager du stamløsning av superba og kalksalpeter? Jeg har aldri vært helt sikker på hvor mye kalksalpeter til hvor mye vann, og tilsvarende med superba, for å få en grei måte å måle opp til vanning? Vi skal ha dryppvanning med timer i år, så det er kanskje ikke det gunstigste å blande for lengere tids vanning, men hvis jeg blander nytt vanningsvann ofte kan det vel gå. Jeg har aldri fått til ordentlig gjødsling – i fjor brukte jeg helgjødsel, og det ble masse tomater, men veldig på slump. Jeg vil gjerne ha litt mere styr på gjødsling og vanning.
  Og så skal jeg mase meg til undervanningsbøtter til neste år 🙂
  Hilsen Anne

 2. Jeg har en halv tønne stående med rent vann (fyller den hver gang jeg har vannet så den får drivhustemp på noen dager). Tønna tar vel rundt 100 liter, vil jeg tro.

  Jeg lager to gjødselkonsentrat i hver sin 10 liters plastkanne;

  Superbakonsentrat:
  1 kg Superba + 10 l. vann

  Kalksalpeterkonsentrat:
  800 g Kalksalpeter + 10 l vann

  Når jeg skal vanne i dyrkingstønnene heller jeg i tønna med 100 l rent vann:
  1 l Superbakonsentrat
  8 dl Kalksalpeterkonsentrat

  Så rører jeg rundt litt og vanner i dyrkingstønnene med kanne som jeg dypper i gjødselvannet.

  Lykke til!

  1. Rettelse: Det skal være 2 liter superbakonsentrat og 1,6 l kalksalpeterkonsentrat til 100 l rent vann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *