Chr.Dior – Diorissimo

Diorissimo fra Dior må vel være den ultimate duften for nasjonaldagen, spekket som den er med duft av den vidunderlige liljekonvallen.  Liljekonvall er en veldig vanskelig duft å konservere, fordi man ikke kan hente ekstrakt direkte ut fra blomsten. I stedet må man blande andre duftemner for å oppnå et samlet inntrykk som forteller ‘liljekonvall’. Det synes jeg Diors duftkreatør i dette tilfellet, Edmond Roudnitska, har klart veldig bra. Det vil si;  duften ble skapt allerede i 1956, og jeg vil anta at originalen var ganske annerledes enn duften som produseres nå.  Ikke desto mindre, – den er aldeles nydelig.

Inntrykket er frisk, lykkelig, fuktig forsommermorgen med løfter om sol, dampende av grønne dufter med sveip av liljekonvall, og med fuglesangtriller over alt.  En duft for bryllup, for prinsesser, for glade nasjonaldager.  Den åpner slik, og den beholder inntrykket time etter time, blir bare litt dypere etter hvert.  På min hud har den virkelig god varighet.  I skrivende stund har den sittet på i ca.12 timer, og gjør seg fortsatt behagelig gjeldende, uten at den på noe tidspunkt har hatt kvelende effekt, verken på meg eller min kjære.

Duftnoter:

Toppnoter
Muguet (liljekonvall), Ylang-Ylang

Hjertenoter
Amaryllis, Boronia

Bunnoter
Jasmine

Anbefales!

Be Sociable, Share!

1 comment to Chr.Dior – Diorissimo

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer