Hit og dit i hagen, salat – og en søtnos

Hit og dit i hagen, salat – og en søtnos

Vi begynner med søtnosen. Denne her påtraff jeg i grønnsakskarmen hvor det snart skal sås squash. De sår seg overalt, disse stemorene, og de er bare så søte! Og så ser de liksom litt småfornærma og underbitte ut der de står (jeg er en sånn som ser ansikter i alt her i verden…).  Ngåå!   🙂

Jeg har fartet hit og dit, som sagt. Mer terrassevask og mer olje til å behandle med etter vask. Vi kapitulerer etter å ha plukket litt for mange tørre flis ut av fotsålene. Det blir pent med grønnsåpebehandling, men for tørt, så nå forsøker vi oss med olje.  Hele terrassen ble vasket i går, og så oljer vi i morra. Stille arbeid på en søndag er bra.

Tomatene er long overdue for ferdigompotting, de strekker seg!  De nye plantekarene til de som skal stå i drivhuset er ikke helt ferdige ennå, men de som skal stå ute skal plantes i de sedvanlige tiliters undervanningspottene, og må ha superjord, så jeg stakk innom en Hageland og kjøpte noen sekker med dyr kukompost. Håper den er potent nok, nå da!  I alle fall er de fire ‘Gardener’s delight’ som skal stå i terrassetrappa nå ferdigplantet, og skal få komme ut etter 17.mai, tenker jeg. Da må vel gjennomsnittstempen være akseptabel.  Foreløpig er det ikke 100% trygt for snø, forstår jeg – etter alle de fornærma bulletinene fra nordligere/østligere strøk på Facebook i dag.

Min kjære har omdefinert en gammel snekkerbenk til hagearbeidsbenk til meg, og den står nederst i hagen, under syrinen, ved siden av tønna med kompostjord og utsikt til hele mitt hagerike. Der er det så utrolig trivelig og lettvint å holde til med sånt som krukkeplanting av rosmarinen jeg investerte i i dag. Er det ikke fint?

 

Så var det salaten. Jeg kjøpte frø av to slags plukksalat; ‘Amerikanischer brauner’ og ‘Australischer Gele’ samt frisèsalat ‘Wallonne’. Alle fra Nelson, og alle sådd i karm foran kjøkkenterrassen.  ‘Wallonne’ er en hodesalat og det spørs hvor vellykket det kan bli, gitt min motstand mot tynning (grådig!), men lykken står den kjekke bi, og det gikk jo så aldeles strålende med plukksalaten i fjor. Håper det ikke blir for kaldt for de små.

Nå er det sollys lørdagskveld. Kunne bare denne isvinden gi seg!

3 kommentarer til «Hit og dit i hagen, salat – og en søtnos»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *