Kveldshaging – planter som trenger borrelås

Kveldshaging – planter som trenger borrelås

I kveld har jeg hatt et par intense timer i hagen, hvor et par «grue-seg-til»-oppgaver endelig ble tatt.  Det begynte med at jeg skulle plante Magnoliaen jeg kjøpte på mandag. For å få den på plass måtte jeg grave opp en Helleborus og en Anthemis ‘Sauce hollandaise’.  For å få plantet sistnevnte der jeg ville ha den måtte jeg flytte et digert drog av en Heuchera/Alunrot. Deretter sto plassering av Helleborus-en for tur, og for å få den på plass måtte jeg flytte på (les: kaste)  2-3 livskraftige Geranium (phaeum og pratenser, mener jeg).  Da det var gjort falt øynene på de mengdene med Malva som har spredd seg foran den nye Magnolia-en, så da ble de gravd opp, og et prydgress ble befridd for Malva og ytterligere et par G. prat.  I det hele tatt.  Så satte jeg på vanning. Flink jente.
Jeg forsøkte så å grave opp det digre prydgresset som bør bo et annet sted enn i et staudebed, men jeg hadde ikke sjans. Det må en mann med spett til for å få det opp, tror jeg.  Ble stående en stund å betrakte rhoddisene som må flyttes ut av sin trangboddhet og finne plasser i Skogsbedet ellers, og i skogkanten.  Det blir en hel hagedag bare til det tror jeg.

Vel, så gravde jeg opp den digre Rudbeckia-en, »Green wizard’, som har vært så aldeles feilplassert nær tuppen av Buebedet, hvor den har vokst seg høy som en voksen mann, og lagt seg utover og kvælt alt rundt seg.  Passer best som solitær, m.a.o. Nå står den foreløpig og ikke-nedgravd på enden av området hvor thuja-hekken er. Der kan den stå hvis vi binder den opp med et tau rundt magen.

Neste post på programmet var peonen som har stått i potte i flere sesonger nå, mer og mer trengt opp mot pottekanten av en stadig mer omfangsrik  campanula av en eller annen slags. Neppe ‘satanicus’, men likevel.  Nå veltet jeg hele greia ut av potta, og fikk skilt de to uten vansker av noe slag. Skulle man ha sett. Nå residerer peonen, en ‘Festiva maxima’ der rudbeckiaen sto før, og den skumle campanulaen er kompostert.  Vannet den nyflyttede peonen også.  Så avsluttet jeg dagens dont med å vanne peonen og ta et stykke til med kantstikking langs Buebedet.  Jeg har sett opptil flere planter som også trenger flytting. Kanskje jeg får ut fingeren i helga?

Resten av kvelden har gått med til å få undersåttene rene. Jeg har nemlig haget barbeint i crocs. Det skal jeg love setter spor!  😆

 

 

2 kommentarer til «Kveldshaging – planter som trenger borrelås»

  1. 🙂 Ei deilig hagetid i vente. Flytting er vel det som er kjedeligst, men akk det må til innimellom. Rudbeciaen heter green Wizzard og er en atrig kar, men veldig veldig stor.
    Ha fine hagedager.
    PS. ikke vits å skrubbe føttene før til vinteren, de blir bare jordete igjen.

  2. Takk for hjelpen med navnet, og velkommen hit 🙂

    Off – tar jeg ikke føttene etter hvert, så tror jeg de blir hinsides reparasjon 😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *