Gulrotsuppe med ingefær og appelsin

Gulrotsuppe med ingefær og appelsin

Jeg har ervervet ny, flott stavmikser, og med den fulgte oppskriftshefte med oppskrifter Gordon Ramsey skal gå god for.  Denne suppa syntes jeg så for fristende ut, så jeg prøvde. Den fikk være sein lunch i dag, og  jeg kan rapportere at suppa er aldeles nydelig.  Som middagssuppe er den muligens for syrlig/fruktig, skjønt det er jo en smakssak, men som en lett lunch eller som forrett er den midt i blinken. Hadde jeg fått den som forrett på restaurant hadde jeg slett ikke blitt skuffet.

Omsatt til slik jeg gjorde det;

 • 50 g (eller atskillig mindre om du vil)  smør smeltes i kjele
 • 3 sjalottløk (eller en middelsstor vanlig løk) finhakkes
 • 2 fedd hvitløk finhakkes/rives
 • 2,5 cm skrelt ingefær finhakkes/rives.

Løk, sjalottløk og ingefær legges i smøret til blankt/gyllent.

 • 3/4 kg skrelte gulrøtter skjæres i skiver og legges i gryta.

Tilsett:

 • 1 grønnsaksbuljongterning
 • ca. 1 l kokende vann.

La suppa småkoke i ca. 20 min – til gulrøttene er myke.

Bruk stavmikser (eller blender) og gjør suppa jevn og glatt. Tilsett en klunk appelsinjuice og et lite beger lettrømme, og kjør med stavmikser litt til, så suppa blir luftig. Smak til med litt salt og pepper etter smak og behag.

Server med godt brød.

Buon apetito!   🙂

 

 

9 kommentarer til «Gulrotsuppe med ingefær og appelsin»

  1. Ja, det tror jeg også. Bortsett fra at det ikke er så himla mye å tygge på i akkurat en sånn som dette, så er jo alt det nyttige der likevel. Denne her vil jeg karakterisere som sunn 🙂

 1. Grattis med stavmikseren, gikk du for Gordons variant, altså???
  Trikset med gulrotsuppe er utvilsomt ikke å si fra hva som er i suppa – det er i alle fall det jeg gjør med hvitløksuppe her i huset (til folk som tror de ikke liker hvitløk). Men sist sa jeg fra at ingen trengte å spise den, da den ble helt mislykka – uvisst av hvilken grunn. Den pleier å være idiotsikker.

 2. Dette høres herlig ut. Trur jeg må legg den inn som en middag i neste uke om ikke i helgen.
  Takk for tips!
  Ønsker deg en fin helg!
  Pernilla

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *