Rusletur i hagen i november

Rusletur i hagen i november

Det er for tida en sånn «vinter» som jeg egentlig liker best, her hos oss.  I nitida i morges iførte jeg meg morgenkåpe og crocs, grep kameraet og gikk på fotosafari på terrasse og hage, i 13 deilige varmegrader.

På terrassen står engletrompeten og blomstrer. Den orker ikke å lage farge lenger, -til det er det vel for dårlig med lys, og den dufter ikke, men å! så fin likevel!  (alle bildene er klikkbare)

Borte ved veggen står fortsatt alle pellisene. De skulle vært tatt inn i forrige uke, og jeg tror kanskje de har smakt en anelse med frost, men neimen om de gir seg. Den «Hellas-røde» som jeg sådde selv for ørten år siden, er alltid den mest påståelige og ukuelige av dem.  Uskarpt bilde – men du skjønner omtrent.

Så er det hagen, hvor jeg til min store fryd oppdaget mange blomster på min nye Cyclamen Coum i dag!!  Hurra  😀     Jeg satte ned knollene en gang i år, husker ikke når det var og har sikkert ikke notert det heller, men det var i alle fall i 2011.  Jeg har sådd så mye coum som har blitt planter av men dødd for meg (vanskjøtsel, uten tvil – Trine på Knatten og Magnar og alle disse flinke, hadde sikkert fått dem til.), at jeg ikke har hatt noe håp om at det skulle bli noe av denne gangen heller. Men, først kom det blader opp for en måneds tid siden, eller var det før (!) – og i dag altså blomster. Jeg  fintelte ikke, men jeg tror i alle fall at det er åtte stykker der.  De som kan noe om Cyclamen sier at de tåler frost på blomstene, -de tar seg bare en «pause» og kommer igjen når snøen går. Håper det er sant!  Har du sett noe så yndig og løfterikt noen gang?

Borte ved den store prydgresstua står det en forvillet Geranium psilostemon (i det minste tror jeg det må være den) og blomstrer fremdeles.  Geranium striatum i det andre bedet er forresten også full av knopper.

Rosene er – jeg hadde nær sagt selvsagt – også i gang fremdeles. Det pleier de jo å være på denne tida, selv om jeg knapt kan huske å ha tatt inn roser fra egen hage til jul, slik Øyvind gjør (har han gitt seg med bloggingen?). Ellers ser jeg jo at jeg burde luke og rydde langt mer før vinteren enn det jeg har gjort, men livet er jo ikke bare burdeburde, som det heter, og jeg finner nok tilbake til oppgavene til våren!

God lørdag ønskes alle som kommer innom her, og alle andre også, forøvrig  .-)

5 kommentarer til «Rusletur i hagen i november»

  1. Så deilig med novemberblomstring 🙂 Hyggelig å bli omtalt som en av de flinke 😉 Men jeg skal tilstå at også jeg har tatt livet av små Cyclamen, flere ganger faktisk *rødme*. Nå står det igjen noen små knoller her ute og håpet er at de skal klare vinteren denne gangen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *