Når man bare blir voksen

-så er det både det ene og det andre som blir interessant igjen. Historie, for eksempel. Jeg husker det som endeløse oppramsinger av kongerekker og korte omtaler av slag og slikt.  I alle fall ble ikke faget formidlet på en måte som klarte å fange meg. Dengang. Nå har jeg funnet en bok som framstiller historien på en litt annen måte.  Boka heter  «Days that changed the world», og tar for seg 50 enkelthendelser som har hatt en eller annen avgjørende betydning.  Nå holder jeg på med første kapittel, som beskriver slaget hvor den athenske marinen slo den persiske flåten 28. september 480 før Kristus; Slaget ved Salamis (eller det smale stredet mellom øya Salamis og Piraeus), hendelser som ledet opp til slaget, og hvilke effekter alt dette hadde på samfunnet både i Hellas og seinere i verden.  Jeg har ikke lest så langt ennå, men jeg skjønner det foreløpig slik at demokratiforkjemperne ble styrket gjennom disse hendelsene.  Det jeg vil fram til:  hvis du ikke er redd for å lese engelsk, og tror eller vet at du synes det er spennende med historie; de har boka på Amazon.  Dessverre ikke som Kindle-bok.  Men, dog. Rimelig var den også, -knappe 12 dollar.

Her ser vi kong Xerxes skue utover slag»plassen»

Be Sociable, Share!

2 comments to Når man bare blir voksen

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

oktober 2011
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer