Å plante tett

Å plante tett

Jeg har et bed jeg kaller Hostabedet. Det er ikke noe stort. I det bedet har jeg plantet … nåskaviseee …8 eller 9 Hostaer, et Løytnantshjerte, et par Dicentra, et par – nei, tre Hemerocallis og en Stormarikåpe. Det er strengt tatt plass til ca. 1/3 av det jeg har trøkka ned der. To av Hostaene er diiigre, særlig den på bildet over – ‘Sum&Substance-, som jeg grov opp mer og mindre selv, men måtte få mannehåndmakt og bruk av «grøfteøks» for å få spadd opp og delt. En bit skal til Evje, og en til Kvinesdal. Plantes with care, sier jeg bare.

Mens jeg var i gang tok jeg opp ‘June’ også, og flyttet til framkanten av bedet, der hvor den gule bak valmuene på bildet under hadde stått. Hva ER det den heter, da – det er noe med sun (‘Sun power’?). Endelig vippet jeg opp en av de ‘blå’, som jeg har hatt navn på, men har glemt. Nå står alt oppgravd og må gjøres noe med i morra. Jeg tror at jeg seriøst må vurdere nye Hosta-steder i hagen min.

Blomsten på ‘Sum&Substance» er forresten innmari fin før den springer ut, også. Litt artisjokk-aktig på en måte.

One thought on “Å plante tett

  1. Det er en gul hosta som heter ‘Sun Power’ ja, så det kan være den du har hatt. ‘Sum and Substance’ blir diger ja, nesten ikke til å tro at en plante kan vokse så mye bare i løpet av noen få år. Jeg må dele mine også, for der har jeg feilberegnet størrelsen i forhold til plassering.
    Kos deg med alle hostaene dine. Klart du må ha flere hostabed! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *