En stolt hagegal – det er jeg!

En stolt hagegal – det er jeg!Jeg mener, bare seeee! Du skulle vært her med nesa di også, for denne her, Rhododendron luteum, dufter helt nydelig! Aller første blomst på denne sprang ut i dag, og jeg er over meg av begeistring!!

En til har åpnet seg i dag, det er den rosahvite knoppen fra i går, som er mest hvit. Nyyydelig, spør du meg 😀 Jeg har spandert på meg stor størrelse av disse to bildene, så klikk i vei og nyt skjønnheten.

Peon ‘ukjent’ – som jeg nå tenker må være en mairei – har også åpnet seg nå, jeg synes den er helt nydelig, og er spent på om planten blir noe særlig større. Foreløpig er den ganske lav, kanskje en 40 cm, og blomsten er også ganske liten,

Den doble, grønnhvite Helleborusen i Tunbedet har virkelig slått seg til og trives, -den formelig strutter

-og tua med hvite Viola odorata, som ble flyttet da staudebedet ble konvertert til rosebed, ser også ut til å like den nye «boligen»

Jeg kom «i skade» for å sette en potte med Myske under morelltreet for noen år siden. Den har nå spredd seg noe så aldeles, og har selskap av hvitveis og konvaller, som har kommet dit helt av seg selv, så nå begynner det å ligne et slags woodland under der. Det skal jeg bygge videre på, tror jeg.

-og tilbake til Tunbedet, hvor jeg har satt noen hyacint-løk. Herregud, som de dufter! Jeg går nesten ut av mitt gode skinn 😀

5 kommentarer til «En stolt hagegal – det er jeg!»

 1. Jepp, den er kjempetidlig, denne her. Nå er nestemann den tidlige bondepeonen som pleier å gå i gang rundt 17.mai 😀
  Takk for rosen vedr den gule. Jeg var egentlig ferdig med ta bilde av den, men så bøyde jeg meg ned og fyrte av ett til. Et voilà!

 2. All grunn til å være stolt og glad! Gørrlekkert! Og jeg skjønnre at du bor i syden, konvallknoppene mine er bare hvite prikker.

  Lurer på om myske er hardfør nok for meg, jeg har sans for dem som sprer seg, bare jeg ikke plasserer dem steder de ikke bør.

  1. Myske er jo bare å prøve, den koster slettes ikke skjorta, og hvis den trives sprer den seg som bare det 😆 Jeg kunne jo forsøke å grave opp et par røtter og sende, forresten. Har aldri forsøkt det før med Myske, men verd et forsøk? Den lukter aldeles himmelsk 😀

 3. Så utrolig herlig! Jeg blir så glad av blomster, men er ikke flink til å prioritere! Du har all grunn til å være stolt, ja!

  God helg, Britt Åse:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *