Litt hagearbeid og ny runde med «hva har vi her»

Litt hagearbeid og ny runde med «hva har vi her»

Jeg hadde egentlig tenkt jeg skulle sitt på terrassen i sola iført lys gul, nystrøket solkjole i går, med strikketøy og kaffekopp og det hele, men man vet jo hva som skjer. Jeg fikk øye på denne, som jeg har gått og speidet på en stund. Jeg vet jeg har kjøpt den hos Jensen, og at det er en av Kina-importene hans, men å huske hva den heter?! Rettelse: det må være Plantelister som er selgeren! Det går opp for meg når jeg får mail derfra i kveld.  Jeg må avgjort få gjort noe seriøst med mine katalogiseringsferdigheter, og slutte å innbille meg at jeg skal klare å huske ting. Javelneialtså, den er i alle fall nydelig, ser det ut til. Jeg har ikke turt å løfte på haka på den for å kikke den inn i øynene, -det får bli om et par dager når den har åpnet seg skikkelig.

Så var det rhododendron – igjen. I fjor blomstret denne for første gang, men meget beskjedent og kortvarig, så jeg fikk ikke riktig dokumentert det, men nå er den i gang med – fem blomsterstander tror jeg det er. Ett eller annet sted har jeg en liste over hvilke det var jeg fikk fra Svein Erik, antakelig ligger det i den gamle hagegaldagboka, som jeg heldigvis har lagret i wordformat, men søkbarheten er jo så som så. Jeg trodde denne var løvfellende, men når jeg se på bildet ser jeg at bladene lissom ser litt slitne ut, og det er godt mulig at den er ikke-løvfellende likevel. Dessuten er den innmari høybeint og stranten, -kanskje den ville ha godt av litt beskjæring? Hva tror du? Og, har du forslag på navn?  Kan det være en concinnum ?

Da fotografering og beundring var gjennomført i går fant jeg meg i gang med ulike hageaktiviteter, og følgende ble utført i løpet av 1-2-3. Det gjelder å ikke tenke seg for mye om, tror jeg 😆

  • Tomatbøtter fylt med kompost, og mine fire kjøpte planter har fått permanent hjem for sommeren.
  • Agurk sådd
  • Tomat Gardener’s delight sådd (sesongen bør holde seg i år, – tomater til jul ?)   -sådden satt på badet inne for jevnt spiringstemperatur (drivhuset blir for «dynamisk»)
  • Diverse luking i diverse bed sånn i forbifarten.
  • Sådd blomkarse her og der i bedene. Slyngende orange og lave gule i det som forhåpentlig vil vise seg å være en artistisk og lekker kombinasjon.
  • Forbedret jord i de store terrassekrukkene, og sådde blomsterert der.
  • Direktesådd squash i karm på kjøkkenterrassen.
  • Vannet og luket i rosebedet.

Jeg direktesådde forresten plukksalat i den andre kjøkkenterrassekarmen for en tid siden, og der skal jeg hilse og si at det spirer. Jeg har lite (i praksis ingen) erfaring med salatdyrking, så jeg lurer på hvordan man best tynner. Klippe eller nappe?

2 kommentarer til «Litt hagearbeid og ny runde med «hva har vi her»»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *