Innhøstingstid

Innhøstingstid

Ikke helt høst ennå, men fargene i hagen begynner å bære preg av at det nærmer seg, og vi må passe på at det som skal tas vare på i fryser og på andre vis, blir høstet og behandlet på behørig vis. En kveld nå i uka tok vi jobben med å renske opp i kruspersillen, som har vært så mer enn frodig i år.  De aller lekreste bukettene ble klippet ned i isboks i tette lag, og skal bli viktig ingrediens i persillesmøret som følger torsken på julekvelden.  Min kjære tok jobben, og fikk så mye ned i den boksen at jeg tenker vi har persille til etter jul også.  Ellers putter vi mye persille i det meste vi fortærer for tida. I går hadde jeg knekkebrød med brunost og bladpersille. Godt, det!

I karmen med squashplantene har det grodd voldsomt. Jeg lurer på om jeg kan ha tabbet meg litt med gjødslingen, for makan til bladverk!! I går kuttet jeg vekk det meste, og hadde følelsen av at jeg kunne vinterfore ei ku med det jeg skar bort. Stikker gjør de også, disse bladstilkene. Grrrr! Men nedi alt bladverket hadde opptil flere squash vokst seg voksne, så det ble en haug i ulik størrelse. Nå ligger de på kjøkkenbenken og venter på min dom. Steking, brasing, sylting, koking….

Jeg høster andre ting også. Osp, for eksempel…. Nå i formiddag har jeg hatt en runde med saks og Roundup igjen, og tatt X antall småbusker av varierende størrelse. Iført morgenkåpe :mrgreen: Skulle bare ut og ta et bilde til bloggen, ser du, og så ble det altså halvannen time med ospedreping, staudeklipping og generell luking. Jeg har fått to nye ugress i år; vassarve og en ganske pen en som er i slekt med poteten, tror jeg. I alle fall ser den slik ut, og den får bær og er giftig. Jernteppe. Jeg river opp og prøver å holde språkbruken noenlunde i sjakk.

Varm og fuktig dag her i dag. Tror det blir skyggen med en bok og et strikketøy. God søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *