Nå er det blomstringstid

Nå er det blomstringstid

Roidveisknopper

Snøen er forsvunnet i den grad at jeg nesten kan bevege meg helt fritt i hagen. I dag fant jeg de første rødveisknoppene.  Da er det i alle fall vår!

I drivhuset har jeg samlet alle pellisene, rosmarinen og denjegikkehuskernavnetpå (stønn!) sammen med den fine, nye Camelliaen. I morra tar jeg fram saksa, så da blir det kun nyanskaffelsen som får lov til å fortsette blomstringen.

Blomstringidrivhus

Det spirer forresten. Dahlia og tagetes er i full gang.  Det tar sin tid med Cobaea og persille, men jeg skal vel kanskje vente litt med å bli så voldsomt utålmodig, siden jeg sådde 28/3…  Er det noen særskilte triks med cobaea?

Jeg tror jeg skal ha en såomgang i morra igjen. Blomstererter. Ref. Claus Dahlby og hans kombo av blå cobaea og lathyrus matucana. Nå har ikke jeg matucana, men andre rosa/fiolette nyanser med mye duft kan jo også ha noe for seg.

Til slutt et portrett av dagens primadonna.

Camelliajaponica

0 kommentarer til «Nå er det blomstringstid»

 1. Ja det er tydelig at hele hagegal verden har rottet seg sammen for at jeg skal! få dilla på Camelia:) Den er jo bare så vakker!

  1. Hihihi! ja, det er den virkelig, og jeg merket at jeg ble ekstra blid da jeg kom inn i drivhuset i ettermiddag, og skuet skjønnheten der den sto 🙂

   Jeg ser i Plantasjens magasin at de liksom skal ha mange forskjellige, men det hadde de ikke i Kr.sand i forgårs i alle fall.

 2. Ja er den ikke fantastisk! Mine står ute alle tre. Går strålende det.
  Men de må bare ikke ha alt for mye sol, etter som jeg har forstått.

  1. Står dine i potte eller i bakken, Charlotte? Jeg har lurt litt på om trappa kunne være noe, eller om det blir for ‘mørkt’ igjen. Nordside er og blir nordside.

 3. Det er et massivt Cameliapress fra flere og flere hold for tiden, er veeeeldig fristet 🙂 Aldeles skjønne er de. Og de knoppene…sukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *