Det er håp – om både det ene og det andre (puh! – jeg har sådd)

Det er håp – om både det ene og det andre (puh! – jeg har sådd)

Da jeg – noen timer tidligere enn vanlig – kjørte hjem fra jobben i dag la jeg merke til at det rant av smeltet snø langs alle veier. Sola tar! Det blir vår igjen! Hurra!!  Så, jeg måtte gjøre dette bittelille opptaket da jeg kom hjem, og du får lov til å tenke at «noen filmskaper er hun nå ikke, da!»

[wpvideo qYVGMn0j]

Jeg ble så inspirert av dette at jeg kjørte rett til blomsterhandelgartneriet og kjøpte 20 tulipaner, en jasmin til stuevinduet, blomster til morgendagens vertinne, og noen poser frø; Tomat ‘Black Russian’, kruspersille og flatbladet ditto, og kryddertagetes. Vel hjemme spadde jeg meg fram til drivhuset og satte i gang med å sålde såjord, blande den med perlite (jeg har den Herbia-såjorda som mange mener blir som sement), og så sådde jeg:

 • Tomat ‘Black Russian’
 • Tomat ‘Tidlig rød’  (frø fra Petter’n   😀   )
 • Tomat ‘Gardener’s delight’
 • Heliotrop
 • Pennisetum ‘Purple majesty’
 • Blodbeger (frø fra IK fra 2003, håper de spirer!)
 • Nicotiana alata (hvit, av egen avling)
 • Chili ‘Heat wave’ (begge overvintrere har avgått i vinter)

Så da er det altså håp om både blomster, tomat og chili om en stund. Det er en bra ting, og det var helt nydelig å stå ute i drivhuset i ettermiddag, i den forsiktige solvarmen og den aromatisk duften av jorda.

Avisen meldte at «Nå truer havisen» i forrige uke. Nå ser jeg at det er stort sett åpent utaskjærs i alle fall, og det er jo i alle fall en begynnelse.  Vi får visst en god del snø i begynnelsen av neste uke, men da må det da vel være nok for i år?! Vi har fått meteren vår for lengst, så vi trenger ikke mer, vi  🙂

Nå er det helg med middagsselskap, og kanskje noen baker fastelavnsboller? Jeg tror ikke jeg skal gjøre det, men jeg har kjøpt ris, i alle fall 🙂

4 kommentarer til «Det er håp – om både det ene og det andre (puh! – jeg har sådd)»

 1. Får bare en melding om at videoen ikke finnes…
  Ellers så så jeg at når jeg stabbet meg vei til drivhuset med vannbøtter og det hele i dag, så var snøen lavere enn ellers!! Hurraaaa!!!

 2. Samme melding som Turbolotte! Synd da! Kunne godt tenke meg å se at snø smelter…..
  Ser du har sådd du også! Spennende med frø, en blir hel tussete! Jeg kikker stadig på mine sorte potter, om der er en pitteliten spire, men uten lupe er det vanskelig ;O)
  Ellers er vi jo snart midt i februar. Det går jo riktige veien da….
  Skåler med vin! Gog helg!

Stengt for kommentarer.

Stengt for kommentarer.