Musikk for første søndag i advent

Musikk for første søndag i advent

I fjor la jeg ut denne. Jeg har bestemt meg for å gjøre det samme i år, siden dette for meg er veldig julete musikk, og advent er en tid for tradisjoner.

Advent er kor-tid for meg. Her er en jeg har hatt stor glede av å synge selv.  Skrevet på femtitallet, som én av fire julemotetter. De tre andre er; «O magnum mysterium», «Quem vidistis pastores» og «Hodie Christus natus est».

«Videntes stellam» av Francis Poulenc.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xiPySwnJdr0]

12 kommentarer til «Musikk for første søndag i advent»

 1. Advent er kor-tid for meg også, og hele året rundt.. jeg synger i kor, sang i kor, og kommer til å synge i kor!

  Kor er livet! 😀

  Jeg begynte som 14åring, etter det har jeg sunget i mange kor, omtrent samenhengende!

 2. Jeg synger ikke i kor lenger, det var et oppvekstfenomen, men i familien synger vi mye og hver julaften synges Deilig er Jorden trestemt. Jeg er ogsaa glad i Adeste Fideles, og selv om jeg alltid sang alt, husker jeg ogsaa hvordan mezzosopransoliststemmen gikk den gangen for nesten 20 aar siden da jeg laerte den. Det sitter fortsatt i. Siste helga foer jul blir det kor/julesangblogging hos meg 😀

 3. Må visst ta meg en tur til kveldsjobben og høre musikk på bloggene rundt om, blir så nysgjerrig!
  For å søke lærerskolen dengang da måtte jeg ha attest på sangstemme fra folkehøgskolelæreren. Der står: «Hermed bekreftes at Berit …. har brukbar sangstemme.» Jeg synes han strakk seg langt der! (Men musikeren min synger nydelig, teller det?)
  Var med i lærerskolekoret, sopran med streng beskjed om å ti stille på de øverste tonene. Mektig å stå inni der og være en del musikken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *