0 kommentarer til «Det er ubehagelig og forstyrrende, men det er viktig»

 1. Skjønnhetsidealer som kan være problematiske å leve opp til er vel ikke akkurat noe nytt, og reklame er her i landet adskillig mer regulert enn i USA. Det ble da også ramaskrik her i landet for noen år siden da en eller annen kjede lanserte sexy undertøy (eller hva det var) til småjenter. De måtte trekke det tilbake…Unge jenter og kvinner er mer reflekterte, tar i større grad utdanning og tenker i mindre grad enn noensinne å gjøre det til en karriere og et livsinnhold å være pen og sexy. Det er vel heller gutta som i økende grad faller utenfor, og som i økende grad er enslige og barnløse når de er 40-50. Jeg kjøper ikke helt alt dette her, jeg…. Det er selvsagt ikke bra med sexfiksert eksponering av kvinner, men jeg tror ikke reklame og musikkvideoer er noen hovedidentifikasjonsfaktor for unge jenter.

 2. Jeg vet ikke helt jeg, Hilde. Jeg ser småtuppene på gata her i byen og andre steder, og idealet er rimelig nær en slags pornoestetikk.
  Jeg håper jo selvsagt at det er som du tror (og gutta henger etter…), men jeg opplevde at Iswews post hadde mange gjenkjenneligheter.

 3. hmmm. Er de under tolv, er det foreldrenes feil. Jeg møter hordene på vei til ungdomsskolen hver morgen. De fleste ser da nokså normale ut. En og annen har dødsbleika hår, trange klær og tonnevis med sminke, men jeg synes det er mer unntaket enn regelen. Ut fra overhørte konversasjoner mellom døtre og venninner da de var i 14-16 års alder, er det ganske streng justis og fordømmelse av den som er «laus». Man kan vel diskutere det bygdedyret også, men tidlig i tenåra trenger man fortsatt mamma eller bygdedyret til å holde seg litt i øra tror jeg.

 4. Det er mange sider ved bygdedyret, det er sikkert. Det er mulig det varierer med steder og kulturer? Jeg synes jeg ser en del her nede på Sørlandet som er ganske ekkelt, og som setter i gang minner om Øystein Sundes «Frk.Bibelstripp», men det skal jeg ikke si mer om, for da må jeg gi meg i kast med en lengre harang om kulturer og subkulturer og kjønnsroller og årsaker og virkninger og i det hele tatt. Og, det orker jeg ikke 😳

 5. Det er mye og si om dette temaet, men blant de aller yngste tenker jeg som Hilde, dette er foreldrenes «feil». For et par år siden, da min sønn gikk i 2 klasse og de skulle ha juleavslutning, troppet en av jentene opp i miniskjørt i sølv, høyhælte sko, fjærboa og sminke. Kanskje hun synes hun var veldig fin, vi voksne som var tilstede synes det var helt groteskt. Når jenta i tillegg oste av «seksualisert adferd» ble det bare fælt. Man tenker jo sitt når man ser slikt.

  Generelt blir vi jenter hele livet utsatt for press om å ta oss best mulig ut. Noen ganger er det ikke så lett å vite hva som er forventninger, press eller kultur eller eget ønske.
  Jeg barberer meg på leggene. Jeg antar at det er en kombinasjon av mange grunner til at jeg gjør det. Selvom jeg selv tenker at jeg gjør det fordi jeg ikke liker hår på leggene.

 6. Huff, ja – man tenker sitt.
  Jeg barberer meg også på leggene og tenker at det er fordi jeg ikke liker hår på leggene, men hver gang ser jeg for meg disse reklamene for «silkemyk hud» og hører de myke, myke reklamestemmene som nesten babylesper fram (det jeg tolker som det underliggende) budskapet om hvor viktig det er å ikke stikke. Ikke på noe vis.

 7. Men er det verre å barbere leggene enn at menn barberer seg i ansiktet da??? Vi trenger vel ikke gjøre dette verre enn det er…Det er ikke pent med lange svarte hår på leggene i vår kulturkrets. Små lyse burde ikke gjøre noe, men det er vel blitt en slags trend at det skal gjøres uansett. Mer betenkelig synes jeg det er med all barberingen av underliv. (det ser jeg jo mer av enn de fleste ;-)) Før var det unntaket, nå er det regelen. Jeg tror faktisk ikke det er så sunt å fjerne alt håret der nede. Mange får utslett, behovet for truseinnlegg med derav følgende soppinfeksjoner og bakteriell vaginose øker… Men nå begynner jeg vel å bli litt nerdete og uappetittlig her 😉

 8. Hihi! Helt greit det, Hilde. Jeg kan tenke meg at når man først har barbert seg slike steder, så klør det vel like crazy når det vokser ut igjen, og så sitter man i saksa (!) 😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *