Key lime pie

Key lime pie

Det var plutselig så mange lime i  kjøleskapet i dag, og siden jeg har invitert til bursdagsselskap i morra og dessuten elsker smaken av lime,  gjorde jeg noen undersøkelser om hvordan finne kakeoppskrifter med lime.  Det kom diverse forslag, og jeg landet på denne, som har fått navnet Key lime pie selv om det brukes vanlige lime. For interesserte, info om Key lime her:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=q4Rz7tUkX9A]

Hver gang jeg lager en paideig som jeg faktisk klarer å kjevle ut,  blir jeg helt himmelfallen. I dag klarte jeg det for andre gang på en måned. Det må jeg si. Før det har det vel egentlig ikke skjedd meg før. Greia er å berøre deigen med hendene i så liten grad som overhodet mulig. Jeg gjorde nøyaktig som damen i filmen gjør, og det gikk altså helt fint.

Jeg tar oppskriften i en slags norsk versjon her.

Paideig (til to paiskall):
2 amerikanske cups hvetemel (= 2 x 2,37 dl) = nesten 1/2 liter
3/4 amerikanske cups margarin = 1,8 dl.
1 ts salt
5-6 ss isvann (vann med isbiter i).

Gjør som i filmen. Stekes i 10-12 min på 200 grader celsius.

La paiskallet bli helt kaldt.

Fyll (til én pai):
3 store egg
3 store lime (1/2  am. cup juice)
1 boks Vikingmelk
6-7 toppede ts melis og litt vaniljesukker. Smak deg fram til hvor søtt/syrlig du vil ha fyllet.
Evt: 1 dråpe konditorfargepasta (mer hvis flytende konditorfarge)

Ideen med å putte limefruktene 10 sek i mikro’en var skikkelig lur! Mikro + litt massasje på bordplata før jeg skar dem opp fikk virkelig juicen fram.

Hell fyllet i paiskallet og stek på 170-180 grader C i 30 min.

Min pai ble ikke så vakker som den til damen på filmen, men så har hun mer pjaksis enn meg, og kontroll med det der med størrelsen på formen. Den formen jeg brukte har en ytre diameter på  28 cm., og du ser at det er ikke helt fullt med fyll. Pytt  🙂

Keylimpie

Edit: jeg lagde noe veldig godt som pynt/tilbehør; Limesukker:
2 ss sukker i en lav skål
riv skall av to lime over sukkeret. Da får du med oljene fra skallet, og limesukkeret blir mye mer smak i. Bland, og dryss på paien eller på fløtekremklatten som er deilig som ‘saus’.

0 kommentarer til «Key lime pie»

  1. Flott pai! Jeg leste ett eller annet sted at paien ikke krymper under steking hvis den står kaldt en stund etter at den er kjevlet til i formen. Men nå så det ikke ut som din hadde krympet uansett da…
    Ha en fin dag – gratulerer!

  2. Gratulerer med dagen! Og det var en Key Lime Pie Meryl Streep slengte i fjeset på Jack Nicholson i filmen «Heartburn». Nora Ephron skrev denne boka som en utsøkt hevn over sin troløse ektemann Carl Bernstein (Watergate…). For den som har en snev av skadefryd i sin sjel anbefales filmen og/eller boka på det varmeste.

  3. «If I had it to do over again, I would have made a different kind of pie. The pie I threw at Mark made a terrific mess, but a blueberry pie would have been even better, since it would have permanently ruined his new blazer…..»

    skriver hun… 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *