Lille gutten med stemmen. Nå er han død.

Lille gutten med stemmen. Nå er han død.

Michael Jackson døde i natt.  Så trist, bare 50 ble han.

Det har vært rart å følge ham, fra starten – hvor han var den lille energibunten av en negergutt (det fikk man lov til å si i Norge da jeg vokste opp, så jeg velger det uttrykket her) som sang alle de fine sangene i Jackson five, til verdenserobreren med kule moves og glitterhanske, til den underlige, tilbaketrukkede, tragiske raringen han ble på slutten. Han var avhengig av smertestillende medikamenter, hører jeg. Elvis-parallellene er åpenbare.

Mitt første minne om stemmen:
Jeg sitter på «Kroa» i kjelleren på hotellet i hjembygda. Det er mørkt treverk og respatex og stripede tekstiler i orange, rødt og gult.  Intens røyklukt. Jeg hadde så vidt begynt å røyke. Camel. Og Cola. Vi jentene på det ene bordet og guttene på det andre bordet skuler på hverandre.
På jukeboksen hadd noen satt på denne, og den var helt umulig å ikke legge merke til:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_4QyZH0EXcQ]

0 kommentarer til «Lille gutten med stemmen. Nå er han død.»

  1. Ja det var litt av et sjokk å våkne opp til den nyheten i dag morges……..Uansett hvor underlig og bisarr han etterhvert ble kan ingen ta fra ham at han var en av våre mest fantastiske entertainere – låtskriver, danser og vokalist. Nå er det tre……Elvis, Lennon og Michael Jackson.

  2. Ungene fikk sin «hvor var du da Elvis/Michael J. døde»-opplevelse.
    De eldre platene hans selger noe innmari nå, leser jeg. Jeg husker et lokalt skolekorps som forsøkte å spille «Say, say, say» uten at synkopene ble så veldig mye bedre av det. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *