Jean Paul Gaultier “Classique” sommerutgave 2009

Jean Paul Gaultier “Classique” sommerutgave 2009

Den kjente kvinnetorsoen har fått sommerdrakt, flasken er i rosa- og fuchsiatoner og ganske retro i stilen, som så mye nufortiden. Jeg får assosiasjoner til litt sånn psykedelia, for eksempel Beatles-filmen “Yellow submarine”.

Gaultiers egen visjon eller ide for denne duften er en fantastisk Edens hage, med lette, søte dufter som kan løfte oss ut av hverdagen.

Duften, en edp (eau de parfum) er alkoholfri, for at den ikke skal sette flekker på huden i sola.  Et par søk lærer meg at dette er felles for sommerutgavene for flere forutgående år også.

JPG_Classique2009

Duftkategori: floral-orientalsk

Notene oppgis på JPGs hjemmeside til å være sitrus, rose, jasmin, vanilje og musk.
Hos Sephora utdyper de til appelsinblomst, bulgarsk rose, italiensk mandarin, stjerneanis, orkide, iris, ylang-ylang, indisk ingefær, myk vanilje og treaktig ambra.

På meg starter den intenst søtt, men med en frisk mykhet. Det er egentlig ganske vanskelig å skille ut de enkelte duftene, men lukker jeg øynene og tømmer hodet før jeg sniffer, kan jeg nok kjenne rosen inni der et sted. Og anis dukker opp ganske raskt, –etter ti minutter eller så, kanskje.
Den går ganske raskt over til et kraftig, men veldig behagelig stadium, hvor duften er ren, luftig og friskt sommer- og blomsteraktig – går det an å beskrive en kraftig duft som luftig? Jeg merker ingen ting til ubehagelige iris-konsekvenser (hvilket igjen bekrefter at noe som ikke fungerer plutselig likevel kan gjøre det).   Dette stadiet varer lenge, og jeg vil påstå at blomsterduften blir med helt til slutt, stadig mer erteblomst-aktig og påvirket av vanilje og ambra.

Jeg hadde på meg denne på jobb for et par dager siden, og tok på litt i utringingen. Da jeg i går ryddet bort trøya jeg hadde på den dagen duftet den fortsatt av delicious sommerparfyme. Kontrollspørsmål til kollega på jobb den aktuelle dagen sa imidlertid at duften ikke fylte rommene på noen måte. “Når du går forbi meg kjenner jeg at du lukter kjempegodt, men du går ikke rundt i en sky av parfyme.” var svaret.

Denne duften som akkompagnement til et lett sommerantrekk til både hverdag og fest vil være bra, tenker jeg.

0 kommentarer til «Jean Paul Gaultier “Classique” sommerutgave 2009»

  1. Jeg sliter også med å like originalen, siden jeg egentlig ikke liker flaska. Har aldri prøvd selve duften. Du vet jeg og flasker…
    Men, nå fikk jeg jo denne prøven, da. Så jeg tenkte jeg måtte prøve.
    jeg tok på en spray på håndleddet sånn i halv tre-tiden i ettermiddag, og fortsatt dufter det godt. Det kaller jeg bra staying power 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *