Syden?

Syden?

Nå har jeg ikke med meg atlas på jobb, men siden jeg ble født på midten av forrige århundre har jeg pugget en del i grunnskoletida, og har dermed ganske god oversikt over kloden.

Og, da spør jeg meg: hvor ligger Syden?  Jeg ser det er billig å reise dit, men jeg synes det likevel er en sjanse å ta når jeg ikke aner hvordan det ser ut der.

Har du vært i Syden? Var det trivelig der? Hvordan var maten og badetemperaturen og sånn? Fortell!

0 kommentarer til «Syden?»

 1. Jeg pleier holde til på Solkysten (= Sunnmøre 8) ) Billig reise, vakkert, god mat, av og til badetemperatur.
  I Syden har jeg aldri vært.

 2. Costa del Ronatoppen er mitt resort i syden. Været har den siste tiden vært flottings, maten er av ymse, hjemmelaget kvalitet (ispedd noe tante Toro om det kniper)og det går mye i grillet fisk og kjøtt + salater og grønnsaker, badetempen i går var ca hageslagetemt i det lille bassenget, det store er ute av drift. Mange utfluktsmuligheter, men smått med sightseeingbusser – takk og lov.
  Og ellers synes jeg syden er et slitt uttrykk som jeg ikke liker – hvor pokker er syden?!? MEEEN når det er sagt; jeg har vært i Hellas og landene der omkring, og f.eks øya Lesbos er fin og «intakt».

  Klems

 3. Vet du at det har jeg også lurt på! Er det Costa del Ronatoppen er jo det flott, siden det er like i nærheten slik at jeg slipper å bruke penger på å fly dit:-)))

 4. Syden bør vel være alle landmasser som er plassert syd for Norge..? Da kan du, grovt inndelt, velge alt mellom Danmark og Antarktis… 🙂 Så langt jeg har forstått, bor jeg i Syden. Det er pent her. Folk er snille og greie. Maten og vinen er billig og god. Det er omkring +30 i skyggen. Badetemp. i sjøen vet jeg ikke. Men i bassenget er det +28. God tur, dersom du drar til Syden 🙂

 5. Tja, si det du. Ikke vet jeg hvor «syden»er. Har aldri sett det i atlaset – sør for Sinsenkrysset kanskje? 🙂

 6. Jeg tror nok helst det er Orchis’ utgave av Syden jeg foretrekker hvis jeg skal ta fly til Syden.

  Men, def. «alle landmasser» medfører jo at årets sommerferie, som går til Nederland, altså går til Syden. Neat!

 7. Hahah 😀
  Syden er litt forvirrende. Noen ganger tar det tre timer å reise dit, noen ganger tar det fem-seks. Det kommer litt an på, men jeg tror man som regel må ta fly til Syden.

  I Syden gjør man ikke så mye annet enn å sove, sole seg, bade i bassenget/vannet og spise mat. Ja, og så kanskje drikke litt mer og litt oftere enn hjemme, spesielt hvis man ikke reiser sammen med barn.

  I Syden er fargene skarpere, maten billigere og bedre og alle menneskene smiler mer. De kan ofte si noen få setninger på gebrokkent norsk, i hvertfall «tusen takk», eller kanskje svensk.

  Hvis du er på et sted hvor de har en «Viking Bar» tror jeg du er kommet til Ekte Syden. Da er det på tide å ta på seg den mest glorete sommerkjolen du har, drikke sangria og flørte masse med kelneren.

 8. Det med Viking bar er nok et ganske viktig element, det har du nok rett i. Skal huske på det med sommerkjolen hvis jeg skal dit en gang 😀

 9. Et artig innlegg med like artige kommentarer. Vet du, jeg har aldri vært i syden i mitt lange liv. Vel, det stemmer ikke helt geografisk sett, for har vært både i Frankrike og Italia som vel må regnes som syden. Men når jeg hører snakk om SYDEN så tenker jeg på soling, bading, god mat og drikke og bare slappe av og kose seg. Mine få reiser har vært mer det jeg vil kalle for opplevelsesturer. Men nå skjønner jeg at jeg kan reise for eksempel til Skåne og så har jeg vært i Syden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *