Krigen vunnet?

Krigen vunnet?

Ja, tro det? Det mener i alle fall sivilagronom m/kompetanse på området, Torstein Mo oppe i Romsdalen.brunsnegl

Det skal bli spennende å se om han har rett, om det virkelig er så enkelt som han påstår: fang inn snegler og drep dem, infiser med nematoder, legg de infiserte ut som åte til de andre brune, som spiser de døde og blir smittet med nematoder osv. Besnærende.

Skeptisk, kjenner jeg.

Her hos meg har det, så langt, ikke tatt helt av. Dette skyldes nok min regelmessige og nådeløse omgang med saks, og en del utlagt sneglegift – selv om jeg ikke helt liker å bruke den gifta. Men, jeg har fortsatt mye svart skogsnegl og en god del små med hus her, og det betyr nok at de brune ikke har fått kolonisere hagen min helt. Det kan også bety noe at jeg har slever på tomta, hvis de spiser snegl, da. Det vet jeg faktisk ikke.

Vel. Den som lever får se.

0 kommentarer til «Krigen vunnet?»

 1. Jeg er litt skeptisk jeg også, men virker det er det ikke noe som er bedre.
  I hagen hos meg er det nesten ikke snegler, da mener jeg ikke brune, men svarte og åkersnegler. Her sett en liten grå en så langt i år. Håper jeg aldri får «den brune sleipingen» inn i hagen.

  Men si meg – hva er slever???

 2. Vel, spørsmålet er nok mer om folk faktisk gidder. Noen få kjemper, de fleste bryr seg ikke..

 3. Jeg hørte om Torstein og metoden hans for noen år siden, og det han sier er ikke tull. Jeg er med i hagelag og vi har nå oppfordret til sneglekrig i vår kommune. Få folk til å samle inn snegler og kom til avtalt sted for å få dyppet sneglene og få med en «skvett» nematoder hjem til en kostnad av 20 kr.

 4. Fint tiltak, Sina. Det er nok antakelig ellers som Arne sier, noe med at noe gir blaffen, og at ildsjelenes anstrengelser dermed kan bli litt fåfengte, kanskje.

 5. Hvis mange nok hadde blitt med på den kampen, tror jeg faktisk det har noe for seg. Sneglene vandrer jo litt og hvis noen få, infiserte snegler vandrer over til naboen, før de dør, vil naboens snegler som spiser disse, videreføre nematodene og dermed er ballen i gang. Jo flere snegl vi får infisert med nematoder, jo flere vil dø og jo flere vil bli smittet. Omtrent som med svineinfluensaen 😉

 6. Jeg har i alle fall tenkt å ta meg en runde i mitt nabolag, og har sett meg ut et spesielt sted hvor det riktig tyter med snegler. De som bor nærmest ser ikke ut til å bry seg det granne 😯
  Så får vi se hva slags konsekvenser det får.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *