I profumi di Firenze, Dolce Patchouly

I profumi di Firenze, Dolce Patchouly

I en av de små sidegatene til Piazza Signoria, like ved Palazzo Vecchio og Uffizi-museet, ligger en liten butikk som selger diverse produkter av urter, og dessuten parfymeoljer og parfymer av egen produksjon.; Spezieria erboriesteria “Palazzo Vecchio dott. di Massimo”.

De bruker visstnok her –  i alle fall sier markedsføringen så – oppskrifter bestilt av Catherina av Medici. Parfymene er håndlagde av de fineste florale og botaniske oljer og essenser fra Italia og resten av verden. Duftene er å få kjøpt på nettet, og jeg ser nå at jeg selvsagt skulle kjøpt den som heter Catherina de Medici, selv om det er en irisduft – iris er jo byens og områdets blomst. Vel, det får bli neste gang, det.

2009_0511Italia0313

 

Bak skiltet som henger i vinduet ser du en hylle med mange små flasker i. Det er oljene. Det var rene oljer som duftet av; neroli, bergamott, lavendel, rose, iris, vetiver, lilje, sandeltre, patchouli, osv osv i det uendelige. Jeg sniffet meg gjennom en del, og endte opp med at patchouli er godt. De hadde to; pathouli dolce og den som ikke var dolce.  Jeg valgte dolce, hvilket jeg nok tror var smart. Den andre var kort og godt: ram.

Mannen i butikken tok fram riktig flaske, puttet den i kartongen og skrev navnet på med gulltusj. Søtt   🙂  20 euro. På alle måter overkommelig, særlig når jeg merker meg at du får kjøpt disse duftene på nett for $99 …

Dette er ingen kompleks og slik sett uforglemmelig duft, det dufter deilig og myk patchouli som etter et par timer får en irisaktig, stikkende, bitter skarphet ved seg som ikke er så behagelig. Skarphetene forsvinner imidlertid igjen, og lett vaniljeaktig, men ellers ikke så trepeget patchouli blir med til slutt. Den har ikke så lang holdbarhet som Profumums patchouli (som er laaaang, og av en annen/bedre kvalitet), men lang nok.

Dette er nok en duft jeg kommer til å gripe til sånn av og til når jeg føler meg litt løssluppen og “fri” og vil gjenoppleve sommernetter i pure tenår, med forelskelser, hjemmeheklede peace-merker og med Joni Mitchell og Crosby, Stills og Young som akkompagnement, og lette blomsterdufter slett ikke er tingen :-).

 

Kommentar fra jentene i reisefølget: åh, nå lukter du jammen deilig!

0 kommentarer til «I profumi di Firenze, Dolce Patchouly»

 1. Så spennende 🙂 De her er jo dyre på nett! Har faktisk lurt på å få tak i prøver. De har litt på The Parfume Shoppe, og masse på The Parfumed Court. Spørs om ikke jeg skulle prøvd Catherina de Medici 😀

 2. Ja, ikke sant – det var jo voldsomt til prisforskjell – med mindre patchouly er rimeligere enn de andre, da.
  Prøv Catherina, du. Du tåler kanskje irisen bedre enn meg. Iris=kattepiss her, ser du.

 3. Fydda, kattepiss er ikke no bra 😀
  Iris passer fint på meg. Mmmm Bois d’Iris, Hiris, Prada Infusion, Iris Pallida (L’Artisan), Iris Nobile.

 4. Nei, kattepiss er py. Jeg synes det er litt irriterende, for jeg har nemlig så lyst til å «kle» Iris nobile – av to grunner; navnet, og flaska.
  Må nok finne andre fine flasker og navn, jeg.

 5. No er den borte, dessverre. Tok den på ca. klokka fem, ikkje sant? Synd at den er så flyktig – særleg til patchuli å vere! Men den lukta fantastisk så lenge den var her. 😉

 6. Ja, men ikke sant – når man har en sånn åååh-reaksjon som du hadde ifht Cedre, så stemmer det ofte.
  Sånn hadde jeg det med Coco, og nå sist med Allure, og de bare blir og blir 😀

  Ja, synd med patchouli-en. Menmen, neste gang jeg impulsshopper souvenirparfyme blir det sikkert knallsuksess.

 7. Jeg skjønner ikkeno jeg. Skjønner ikke at det går an å lukte seg fram til en duft i ei lita sjappe full av odører. Jeg hadde snudd i døra. Og det sier hun som nesten har vokst opp i et parfymeri. Og som elsker boka Parfymen av Süskind.Skulle jeg hatt en duft, skulle det være noe sporty og friskt og som varte hele dagen og som ikke blandet seg med andre lukter. Tror ikke slikt finnes, og strener derfor alltid forbi disse hyllene og diskene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *