Snø og kaldt

Snø og kaldt

Vi har fått snø i natt. Kanskje en 5-10 cm., -akkurat nok til at det var kraftig ubehagelig å gå ut for hente ved, barbeint i skoa.  Forfriskende, tenker jeg vi kan si.  Det er vedovnen som står for (nesten hele) oppvarmingen her i huset, så jeg er blitt forfrisket flere ganger.  Tempen ligger rundt 5 minus.

Jeg er glad for at jeg lagde i stand frø/fett-arrangementet utenfor uthuset. Der har småttingene mat kjempelenge, og jeg kan nøye meg med å fylle på med solsikkefrø.  Bildet er skikkelig dårlig, men et slags inntrykk får du vel.  Det har vært et yrende liv der ute i hele dag.  Så langt jeg kan se har vi: Kjøttmeis, Blåmeis, Spettmeis, Pilfink, Bjørkefink,  Bokfink, Grønnfink,Rødstrupe, Gråspurv, Gulspurv, og en jeg er usikker på og lurer på om kan være Løvmeis. Ja, -og så skjærene da, sjølsagt, frekke fantene.  Vi pleier å ha trost her om vinteren, -de dukker gjerne opp når vi legger ut noen epler, så det skal jeg gjøre nå.

fuglerogfett

Min kjære er langt oppe på fjellet og hjelper en kompis med noe hyttebyggings-greier, og jeg har tilbragt dagen med diverse hjemmesideansvarlig-arbeid for Friskis&Svettis, fyrt i ovnen, kikket på fuglene og drukket kaffe. Oppvaskmaskin og vaskemaskin har tatt sine respektive jobber.

Nå går jeg litt i ring og skuler på juletreet. Siden jeg drar til Krakow tidlig tirsdag morgen og får det travelt i morra, er i dag siste reelle sjanse på en uke til å få tatt ned stasen. Det er vel bare å gå i gang, tenker jeg.

0 kommentarer til «Snø og kaldt»

  1. Ei fin fortelling fra en dag i ditt liv med praktiske og «gode» gjøremål. Slik jeg lengter til hytta mi for å ha det.

    Hørte av Roald Øyen, og har sjekket med Wikipedia, at Krakow betyr «et sted med mange kråker».
    Jeg har hytte på Kråkåsen (Kjerringøy). Navn etter de sorte fuglene.
    Du hadde ikke kråker på gjestelista?

  2. Kråkene kretser rundt i dalen nedenfor her og lager spetakkel. De er aldri i matfatet så lenge det er folk hjemme, i alle fall.
    Så fint å se deg igjen, godt nytt år! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *