Tester trackback eller pingback eller hva i huleste det heter

Tester trackback eller pingback eller hva i huleste det heter

Nå må jeg teste dette.
Når noen endelig (i kommentarfeltet til Avil) spør om det jeg har lurt så veldig på, men ikke turt å spørre om, må jeg sjekke ut om jeg forstår dette riktig.

Javel:
Det jeg vil oppnå er at det kommer en kommentar i kommentarfeltet hos Avil i posten som heter Torden i lufta. Kommentaren skal være klikkbar og lenke tilbake til dette innlegget som jeg skriver nå, og den skal se ut som et utdrag av det jeg skriver, med sånn klammeparentes rundt.
Jeg har kopiert url’en til posten hos Avil og limt inn i tilbaketråkk-feltet her.

– – – publiser

– – – nei. Pokker! Anyone?

– – – dette funker ikke hos blogspot.  Jeg har satt min gamle blogspot-blogg til å dirigere videre hit. Kan det ha noe med saken å gjøre, tro?

 

Lene i Fredrikstad gjør det hun kan for å hjelpe meg med dette.

0 kommentarer til «Tester trackback eller pingback eller hva i huleste det heter»

 1. eller, jeg leste litt og det var som jeg har tenkt før ikke noe en kan gjøre med en blogspotblog. Men det burde jo ha funket for deg da.

 2. Jeg ser at det er en innstilling om tracbacks og pingbacks under dashbord – settings – diskusjon – Generelle artikkelinnstillinger. Jeg lurer på om det være krysset av både hos deg og den du skal pinge hos.

 3. Jeg limte dette ikke inn i tilbaketråkkfeltet. Pingingen skal skje automatisk mellom WP-blogger. Feltet: «Tillatt pings» under selve innlegget under redigering er krysset av.

 4. Alt som kan hakes av for ok for slikt som dette, er haket av.
  Den eneste forklaringen jeg kan finne, er at det er en ustabil ‘bug’ (som noen nevner på wp-forumet) som kommer til noen men ikke til andre, uten gode forklaringer, eller det at jeg lenker fra gammel blogspot-blogg til denne. Blogspot har ikke denne trackback-muligheten.

  Takk for at du hjelper, Lene!

 5. Bare du linker til meg får jeg en ettellerannet inn i bloggen min. WP-magisk.

  Men den mantuelle testgreia du sendte ser ut til å funke. (Hvordan gjorde du det???) Det er bare at jeg modererer kommentarer med linker så de blir ikke akkurat «umiddelbart» synlige. 😉

  Trackbaks kan du benytte til å gi f.eks bloggrevyen et hint om at du har et innlegg som passer i ett av deres kategorier
  http://bloggrevyen.no/categories/

 6. PS – om jeg skriver et innlegg med en link til en post hos deg vil du få en «ting» (vet ikke om det er track eller ping) i DINE kommentarer til aktuelt innlegg. Det skjer WPmagisk.

 7. BÅ: Du skal _ikke_ sette urlen inn i tilbaketråkkfeltet. Det gjør du bare når du pinger andre blogger enn WP.com-blogger.
  Du skal bare ha den vanlige lenken i innlegget og så skjer dette helt av seg selv mellom WP.com-blogger.

 8. Lene: det vet jeg. Har forsøkt begge deler. Ser ikke ut til at noe fører til ønsket resultat.
  Med mindre du har fått min trackback til moderering, Lene?

  smgj:
  Hva sier du egentlig i første avsnitt der? At når jeg pinger en post hos deg så legger pingen min seg i kommentarfeltet i posten når du har modererert?
  Den manuelle testgreia gjorde jeg ved å gå inn på siden til denne posten (altså den jeg skriver kommentar på nå), høyreklikke og kopiere ‘trackback’ i ‘Arkivert innførsel’ i boksen øverst til høyre, deretter inn til deg og høyreklikke/lime inn i kommentarfeltet hos deg.

  Det med bloggrevyen kan og veit jeg.
  Jeg ville bare så gjerne kunne gitt sånne pings om at jeg kommenterer på andres greier i min egen blogg.

  Uhu! Snufs!

 9. smgj:
  Det er akkurat det du skriver i ps’en din som altså IKKE skjer hos meg. Og jeg begriper ikke voffor!

  dvs Jeg har spurt WP-support om det kan ha noe å gjøre med at jeg har en slags forbindelse til blogspot, siden det er lenket fra den gamle bloggadressen min der til min nye her på wp.

 10. Sorry – du ligger ikke i moderasjonskø hos meg.

  Får du til å pinge innenfor egen blogg? Fra et innlegg til et annet? Mulig det er som du tror fordi du overfører fra en blogspot-blogg (skjønte ikke helt det der).

 11. Skjønner ikke helt selv, heller. Og, så vanskelig som det blir å forklare ting man ikke har ord for på norsk, når man skal bruke engelsk! Har faktisk ikke forsøkt å pinge innenfor egen blogg.
  Skal gjøre noen eksperiementer.

 12. Nope.
  Men bare for sikkerhets skyld:
  Jeg lager en vanlig lenke i innlegget jeg skriver, ikke sant? Som om jeg lenket til en avisside eller hva som helst. Med lenkeknappen? Og limer inn urlen til siden hvor post og kommentarer ligger?

 13. Har jeg oppfattet rett at problemet er

  Når du skriver et innlegg med link til et innlegg hos meg skjer det ingenting hos meg – automagisk?

  Merkelig. Jeg tror vi kan være sikre på at det ikke er themet det er noe feil med iallfall. 😉 Anne-Marie skrev en oppfølger til et innlegg hos meg og det virket iallfall den veien.
  http://www.dotnett.no/blogg/?p=169
  Og andre veien virket det hos f.eks Valkyriana (http://valkyriana.wordpress.com/2008/11/23/julegavetips-del-1/) fra meg…

 14. Du har oppfattet problemet rett.
  Enten er det en eller annen helt himmelropende banal ting jeg ikke har skjønt og gjør feil, eller så er det noe med den knytningen mot blogspot, -som jeg for øvrig ikke aner hvordan jeg skal få skrudd av.

 15. Lag en lenke i dette testinnlegget ditt som viser tilbake til et annet, eldre innlegg i bloggen din. Da skal du – på det eldre innlegget få en kommentar som peker fram til dette innlegget. Som en oppfølger, altså.

 16. Er det i «primary blog» under profilinnstillingene du har blogspotblog? I så fall tipper jeg at du må via support for å få endret den.

 17. Det som Lene sier i kommentar #3…
  Der har iallfall jeg alle tre alternativ huket av.

  Attempt to notify any blogs linked to from the article (slows down posting.)
  Allow link notifications from other blogs (pingbacks and trackbacks.)
  Allow people to post comments on the article

  Men det er den øverste som er viktig for ut-ping.

 18. WOOOOOOOWWWW!
  det gikk!

  smgj; nå er jeg flau. Det er ikke du som spammer meg. Det er jeg som spammer dere *rødmer* Det var den forrige kommentaren din, nr.21, som fikk det til å gå oppe et lys her. DEN ØVERSTE ER VIKTIGST
  Jeg har lest det der 28 ganger, og ikke forstått hva som står der…

  Beklager. Og TAKK! 😀

 19. hehehehe
  Bare hyggelig det.
  Husk bare at det er en link til et _innlegg_ som gjelder, ikke til en Blog. Tracks og pings går fra innlegg til innlegg.

 20. Og i denne versjonen av wordpress, så vil en edit av et innlegg (f.eks du legger inn en ny innleggslink) starte en ping på nylenka, men ikke spam-pinge eventuelle gamle innleggslinker fra samme innlegg.

 21. Så bra at du fikk det til!
  Og nå kommer neste kursnivå:
  Hvis du _ikke_ vil pinge mellom egne bloggposter (altså innenfor samme blogg), bare legge en lenke fra en post til en gammel, kan du korte ned urlen tilogmed .com, så urlen begynner med /

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *