Litt hageprat?

Litt hageprat?

Det er nok på tide.

Jeg hadde meg et raid i drivhuset i går. Tømte tomatplantene for ‘frukt’, skar dem ned og fikk dem på dynga. De var schmekk fulle med lus :-{, hvilket var relativt ekkelt. Nuvel, jeg hadde hansker og godt med klær som tåler slikt.   Chiliplantene ble også barbert for frukt,, og skal kastes. Neste år blir det ‘Heat wave’ igjen, de er mye sterkere enn de vi hadde i år (‘Apache’ og ‘Wrinkled old man’ – sistnevnte er mildere enn paprika), og vi liker det skikkelig hot her i huset. Jeg har lurt på om jeg skulle gjøre et forsøk med vintersådd av chili. Så vidt jeg husker hadde jeg innendørs blomstring og fruktsetting første året jeg sådde chili. Koster svært lite å forsøke.

Så har jeg forsynt meg med de siste, små squashene, og kastet plantene.

I helga ser jeg for meg at jeg skal få tømt drivhuset for tomatjordsekker og chiliplanter og vaske, og alt det der. Det er bare så utrolig deilig å kose seg inne når det er mørkt og hustrig ute!

 

I kveld blir det andre omgang med tomamarmelade, denne gang den søte varianten uten chili. Og så har jeg en omgang med de aller siste røde i steikeovnen nå, -de kan jeg sikkert få brukt til ett eller annet til middag i kveld. Min kjære skal bort, så jeg kan velge middag på øverste hylle  😀

0 kommentarer til «Litt hageprat?»

  1. Tomatmarmelade med chili…mmmm…. 🙂 Jeg plukket de siste 5 jordbærene på den digre jordbærbuska mi igår, og fant flere blomster og kart. Det var opprinnelig 4-5 små planter med Månedsjordbær som gikk fullstendig berserk i ny svær potte i år. Har plukket jevnlig siden juni 🙂 Men idag hadde buska snødd ned, så jeg får slepe den inn i bua, og la den hvile fram til april.

    Nå skal jeg snart plante tulipanløk – inne, til jul 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *