-og så jeg som var så stolt og fornøyd

-og så jeg som var så stolt og fornøyd

Jeg har sluttet å røyke. Jeg har begynt å trene. Tre ganger i uka trener jeg. Jeg har redusert fett- og sukkerinntaket drastisk, og det fettet jeg får i meg er stort sett av det sunne slaget. Jeg spiser 5 om dagen, minst; frukt og grønt – mest grønt – så det tyter. Jeg har fokus på fiber, så jeg har byttet brød – til knekkebrød, og jeg spiser klibrød daglig. Alt for å holde meg frisk og leve lenge og lykkelig i landet.

Og hva hører jeg?  Jo, grove kornsorter, når de er varmebehandlet – som i grovbrød, knekkebrød og klibrød, settes i dokumentert sammenheng med tarmkreft og andre kreftformer også.

😡

 

Alvorlig talt. Jeg protesterer!!

 

(jeg lurer på hva slike meldinger gjør med folkehelsa, jeg…)

 

VI VIL HA LOFF!

0 kommentarer til «-og så jeg som var så stolt og fornøyd»

 1. Jeg synes du har vært kjempeflink jeg!

  Å leve er farlig, man kan dø av det! 😉
  nei, jeg synes du skal fortsette i det sporet du har valgt, noe skal man da ha i seg…

 2. Slik er det hver gang, alltid noe man ikke skal spise pga kreftfaren. Da blir det å drikke cola og spise loff… 😡

  Nei, fortsett som du stevner, det skal sikkert ekstremt store mengder til for å lage et slikt scenario. 😉

 3. Yepp – det fins vel ikke den ting som ikke er livsfarlig i overdose. Hjemmebakt grovbrød er godt. Fersk loff er også godt. Ja takk, begge deler 🙂
  Trivsel er sunt.
  Jeg vil anta du skal spise ustyrtelige mengder grovbrød for å veie opp for manglende røyking 😉

 4. Er det ikke sånn med alt som er sunt da? Det reklameres i det vide og brede for sunne produkter og like etter er det en luring som finner ut at Nei, det får man kreft av, eller det er skadelig for etellerannet 🙁 Det farligste du gjør er å leve. Du er garantert å dø av det 😉 Trivsel tror jeg er nøkkelordet til et godt liv og så får tiden vise hvor gammel man får lov å bli. Ingen vits i å bli 100 år hvis man skal tyne seg til å spise/gjøre ting man ikke liker. Da dør jeg heller noen år tidligere og er lykkelig de årene jeg lever 🙂

 5. Akrylamid?? Akkja, jeg satser på den generelle livskvalitet og tar meg nuh en Troika og en liten cigarett…;)

 6. Jeg fortsetter ufordrødent min diett nesten utelukkende bestående av kaffe,røyk og rødvin. Så får vi se hvem som «vinner» :)))

  Forøvrig kommer jeg fra en familie hvor de fleste ser til å klare seg tett opptil og rett under hundre (år) før de havner i penalet. Om jeg så reduserer til nitti på grunn av kosthold skal jeg være veldig fornøyd 😉

 7. Er det sant??
  Tror ikke jeg vil lese det en gang jeg… Jeg tilhører dem som elsker grovt brød. Det er antagelig det jeg savner mest ved å bo i usa, skikkelig grovbrød – uten sirup og annet søtt i.
  Men jeg tror nå at du uansett lever lenge og godt jeg – med de valgene du har der! 😀

 8. *mumler noen mindre pene ord*
  Alt er jo farlig i dag!Og er det sunt, har man fanken ikke råd til å leve på det.
  Jeg tar av meg hatten (som jeg ikke har), du er griseflink! 🙂 Keep up the good work!

 9. Spis gulrøtter mens det er sunt, hehe!
  Det var en opphaussing av akrylamidfaren for noen år sia også.
  Intet nytt. Og det er visstnok mye mer i chips og denslags.

 10. Takk for støtte og sympati! *klem*
  Joda, det er denne akrylamiden, visstnok.
  For øvrig kom jeg på noe Trond Viggo sa en gang, [blafrer affektert med vippene]da jeg sto og løftet vekter for en halv time siden[/blafrer affektert med vippene]:
  Det var den gangen det var så kreftfremkallende med de derre svarte stripene som blir på grillmat. Han mente man måtte holde seg til en diett av stort sett brente striper og la resten av maten ligge, hvis dette skulle representerer den helt store risikoen.
  Så, nå er jeg litt beroliget, da, og skal ned på kjøkkenet og skrelle gulrøttene mine, bare jeg får dusja først. :mrgreen:

 11. Først og fremst; gratulerer, du har virkelig vært flink! 😀 Jeg vet hvordan det koster… 😉

  Men atte… nå blir jeg snart forbanna! Hvorfor må de alltid komme med sånt, det ødelegger jo all vilje til å bli sunn. For når man tror man har vært sunn, viser det seg at man egentlig har skaffet seg enda et par spikere til kista. Grrrr!

 12. Så flink du er. Jeg begynte med det samme i juli og fikk den gangen beskjed om at jeg skulle være stolt av det jeg hadde begynt med. Det bringer jeg herved videre til deg. Vær stolt. Tenk også på alle fordelene vi får når vi blir lettere. Noe må vi jo spise. Personlig prøver jeg å holde meg til variasjon og måtehold i kostholdet. Jeg skrev prøver. 😉 Jeg leste en gang om en i USA som bare spiste gulrøtter fordi det var så sunt. Han døde av karotenforgifting.

 13. Stå på, sier jeg bare! Den ene dagen er altså det ene sunt, den andre dagen kan det fremkalle pest og kolera. Jeg vet ikke, jeg… Kanskje man nyte av det livet har å tilby – med måte?

 14. Jeg er imponert over at du har sluttet å røyke, redusert fett og sukker-inntak, trener jevnlig. Du kan være stolt over deg selv! – og det er du sikkert også 😉
  Du og jeg har jo levd såpass lenge at vi har hørt det meste om usunnhet i det meste. Jeg lo godt den gangen Dagbladet (eller var det VG?) slo stort opp at de hadde funnet ut at gulrøtter var farlig for oss.
  Alt med måte, sier jeg. Uten røyk. Med trim!

 15. Jepp, Lene. Skikkelig stolt av meg sjøl er jeg :mrgreen:
  -og av min elskede som er enda flinkere enn meg. Han er en klippe av pågangsmot og viljestyrke! 😀

  Det beste er nok som dere sier å nyte livet mens vi har det, så får pest og kolera komme om det kommer 😆

 16. Slike opplysninger tar jeg med den største ro. Jeg har alltid vært uvanlig glad i grovt brød, jo grovere jo bedre. Det har jeg tenkt å fortsette med også. Dessuten har jeg aldri likt loff heller. Så det så. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *