Heftig lørdagskveld

Heftig lørdagskveld

Velvel, nånå. Heftig og heftig     😛    –  vi hadde gjester til mat og vin og avslappet småprat. Skinkebiff på grillen, ovnsstekte potetbåter,  peppersaus fra pose, wokede grønnsaker.  Is m/div strøssel til dessert. Menyen ville vel neppe falt i nåde hos Hans Kulinariske Høyhet Ø. Hellstrøm, men det var nå veldig godt likevel, syntes vi. Og så hadde vi opptil flere, aldeles nydelig viner fra gode steder nord i Italia før og til maten. Mmmmm    😀

I det min kjære slukket grillen og tok fatet med det ferdige kjøttet for å bære det inn, begynte det å blåse noe så aldeles! Og regne! Det var vel meldt liten kuling, men den var nok atskillig større enn som så, slik det rykket i huset her. Styrke 25 i Risør, sier Harryford. Hvor mye det har vært her vet jeg ikke. Målingene fra Landvik er ikke representative for oss her lenger ute nær havet.  Nå har vi vintersikret det meste, og vindretning (rett sør) er gunstig ifht løse gjenstander på tomta her, så alt har gått bra. Til og med den derre kaldbenken i polyplast som vi hadde slengt fra oss på sørhjørnet har det gått bra med. Dvs, -den føyk, men kilte seg raskt fast i en pallekarm med en diger rabarbra i.  

Det nye arrangementet med klatrerose i armeringsmattestativ har klart seg helt fint, selv om det vel er den aller mest utsatte hagekonstruksjonen vi har ifht vind fra sør. I alle fall ser det slik ut betraktet her inne fra. 

Dagens aktiviteter blir vel en veksling mellom godstolen og Fossnes Hansen, og pottevask, som jeg i år har besluttet å legge til kjøkkenet. Antakelig vil min kjære protestere, og det kan han godt få lov til, men det hjelper ingen ting    😆

Kanskje vi går oss en tur i skogen også? Kanskje.

Oppdatering 1/2 time seinere: tur? mnæi. Kuling og regn. Inne. Lage høstkollage, kanskje?

0 kommentarer til «Heftig lørdagskveld»

 1. Det blåste ganske kraftig her i natt også, og snødde. Likevel har jeg en fornemmelse at når det blåser ute ved kysten, blir våre vindkast innenlands bare for småbris å regne. Vi – Les Tore (gjest)og meg spiste råkåfisk (rakfisk) på potetlefse og mjukbrød i går kveld. God mandelpotet, purre og rømme hører til synes jeg. Leif Magne spiser ikke «råtten» fisk, så han spiste einer-røkt laks – nydelig den også. Herlig med lørdagsvelder 🙂

 2. Solfrid: Løvekvinnen. Den har stått i hylla i ganske lang tid – fant den på salg, men nå er jeg i gang.
  Dvs: akkurat omtrent nå vasker jeg potter. Pause for å gi korsryggen en smule nåde…

 3. Britt Åse: Jo da. Det kan da blåse friskt her også, og om høsten pleier vi å ha to eller flere skikkelige blåster, men i natt tror jeg nok sørlandet slo oss betraktelig 🙂
  630 moh er vel kanskje det mange vil kalle fjellet, ja….

 4. Koselig med grilling så seint på året.:-) Vi får nok litt av det samme været du og jeg, for her ligger mye ganske flatt etter nattens herjinger. Akkurat nå hagler det noe inn i hampen, men vi har tent på peisen, leser og koser oss. Kan vi egentlig ha det bedre. Fortsatt god søndag til deg.

 5. Hagl?! Det har mi ikkje her. Heldigvis, for det er fremdeles mye fint i hagen, som godt kan vare en stund til.
  Regnet var imidlertid velkomment, egentlig, for jeg har jo plantet nye planter og flyttet andre, og jeg slurver alltid med vanningen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *