Ikke fullt så hersens, kanskje

Ikke fullt så hersens, kanskje

Det er rart med det. Alt er bedre «etterpå». Nå har jeg hatt meg en økt i hagen i dag. Fem-seks timer ble det faktisk til sammen. Det jammen skikkelig lenge siden sist jeg klarte å få gjort så mye hagearbeid på en gang!

Drivhuset: Alt av agurk samt de slitneste tomatplantene skåret ned og kastet på komposten. Høstet modne tomater og chili. Grønne og halvmodne tomater fra kasteplantene er forært svigers, som er en racer på vinduskarmmodning og gjerne ville overta de grønne. Det er haugevis med umodne tomater igjen på «Black Russian» – snakker om riktbærende sort! Nuvel, -så har jeg flyttet litt rundt på ting der ute, så plantene som står igjen har fått litt mer luft og lys rundt seg. Gitt tomatplantene ovnsaske + vann m/superba.

Utetomatene er ferdige. Haugevis – haugevis – med flotte tomater ødelagt av regn og lav (natte-) temperatur.  Fanden plystre!  De som kunne reddes gikk i svigers.

Undervanningsbøtter og jordsekker som har vært brukt til tomatplanter gikk som påfyll i hullet etter den digre rosa i tunbedet. Vet ikke om jeg har notert her at rosa ble flyttet ned til tyttebærberget sør for terrassen i august.

Vel. Så har jeg luket noen kvadratmeter med gress fra Skogsbedet, og satt støtter ved noen av staudene som blir så høye at de velter over ende.  Så var det plenen og stien mellom bedene, jfr forrige post.  Gressklippet har jeg lagt diverse steder hvor jeg trenger mer jord og det ikke er så veldig farlig om det blir litt ugress sånn i utgangspunktet i alle fall.

Resten av tida har gått med til å høste løkpallekarmen, spyle løkene og legge dem til tørk i sola, samt luke tunbedet for ca. 10.000 lamiumplanter som gjør sitt beste for å kolonisere planeten.

Nå skal jeg dusje, velge noe å ha på meg, og gå på fest hos gode venner. Det er en glimrende ting!

0 kommentarer til «Ikke fullt så hersens, kanskje»

 1. Det er bare sånn det skal være. Det går opp og ned. Om høsten går det mest ned…
  Hvem har så overvettes mye inspirasjon til å drive på i hagen på denne tida? Her har det vært en nydelig dag, men null hage på meg. Familie og konsertplanlegging har tatt tida – det får så være. Kanskje får jeg gjort litt i hagen i morgen. Den løper ikke sin veg, og får jeg lukt så noenlunde er det bedre å ta fatt igjen til våren.
  Det skal ikke være stress.
  Håper du hadde en fin fest 🙂

 2. I år har også jeg, for første gang, blitt hagelei. Har ikke gjort noe ute selv i dag med vakkert høstvær. Ikke har jeg kjøpt løk heller i høst og det gir nesten grunn til bekymring… 🙂

  Ellers er det godt du minner meg på tomatene, der får jeg sikre meg restene i morgen. Blir vel enda mer sylting av de grønne tenker jeg.

  Og kos deg med fest. 😀

 3. Det er rart med det. Når man (altså jeg) er misfornøyd med noe, være seg dagsform eller hagen eller huset, så vil en innsats i form av løpetur eller hageøkt eller feks støvsuger, gjerne snu stemningen radikalt.

  Nå kjenner jeg i grunnen litt på at jeg har en hagepiff å bidra med :mrgreen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *